Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Akce chaty

V katastrech Obvodních oddělení PČR Český Krumlov a Kaplice včera proběhly dvě rozsáhlé preventivní akce zaměřené na kontrolu chatových oblastí. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Policisté obvodních oddělení, psovodi a v Kaplici také strážníci Městské policie prohledali chatové oblasti v okolí. U každé z chat vzali za kliku, zkusili okenice i vrata od garáží. Každému majiteli chaty nechali za dveřmi leták s podrobným návodem, jak zabezpečit svůj rekreační objekt. Policisté během tohoto dne zkontrolovali zhruba dvě stě padesát chat a s uspokojením mohli zkonstatovat, že nenalezli žádnou chatu vykradenou ani porušenou pokusem o vloupání.

Leták za dveře.jpg Leták za dveře.jpg

 

 

 

Tím však kontrolní akce nekončí. Probíhají od podzimu do jara, a to jak v rámci běžného výkonu služby, tak i v podobě takovýchto větších akcí, v rámci všech obvodních oddělní na Českokrumlovsku.

Zkoušení dveří.jpg Zkoušení dveří.jpg

 

 

 

 

 

 

Trvale žijící obyvatelé těchto lokalit si preventivní práci policistů chválí a říkají, že se kriminalita v těchto lokalitách za poslední roky značně snížila. Napomáhá tomu pak nejen fakt, že zde někteří lidé trvale žijí, (což tak zvaným tipařům i zlodějům stěžuje práci), ale také častý i když ne časově pravidelný pohyb policistů.

Rozhovor u okna.jpg Rozhovor u okna.jpg

 

 

 

por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

vytisknout  e-mailem