Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Akce "Bert - Doro"

Olomouc - rozkrytí sítě výrobců a distributorů pervitinu. 

 
Úspěšně byla zakončena akce „Bert – Doro“, která byla organizována pracovníky kriminální služby olomouckého týmu TOXI, kdy se podařilo rozbít další organizovanou síť výroby a distribuce pervitinu na Olomoucku.


 

Kriminalisté dne 1. 11. 2010 ve spolupráci se zásahovou jednotkou Moravskoslezského kraje zadrželi v bytě v centru Olomouce dva distributory pervitinu.


 

Operativním šetřením zjistili pracovníci „Toxi týmu“, že sedmačtyřicetiletý muž s trvalým bydlištěm v Praze a čtyřiadvacetiletý muž z obce na Olomoucku distribuovali ve značném rozsahu psychotropní látku metamfetamin tzv. pervitin, širokému okruhu osob v Olomouci.


 

Při domovní prohlídce se zajistili věci potřebné k distribuci a aplikaci pervitinu, 13 gramů pervitinu a dále věci pocházející z majetkové trestné činnosti.


 

Dne 2. 11. 2010 byl zadržen poslední pachatel drogových trestných činů, který s akcí „Bert – Doro“ úzce souvisel. Jedná se o třiatřicetiletého muže z obce na Olomoucku, který pervitin dodával výše uvedeným osobám a sám jej od roku 2004 vyráběl. Za toto období vyrobil zhruba 70 gramů pervitinu.


 

Během posledních dnů se zahájilo trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

 

por. Bc. Petr Čunderle, DiS.

12. 11. 2010

vytisknout  e-mailem