Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kontrola honu

HRADECKO – U střelců v Urbanicích bylo vše v pořádku  

Dne 26. listopadu 2011 zkontrolovali hradečtí policisté 22 střelců – myslivců, kteří se účastnili honu v rámci Honební společnosti Praskačka.
S těmi se policisté setkali při zahájení v obci Urbanice. Zde uvedeným nimrodům policista z Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál, Oddělení správního řízení, dozoru a dohledu Hradec Králové zkontroloval potřebné doklady – čímž je zbrojní průkaz, lovecký lístek, pojištění z výkonu práva myslivosti a průkaz zbraně. Dále proběhla kontrola i samotné zbraně a to jejího technického stavu a výrobních čísel. Policisté se rovněž zaměřili na kontrolu alkoholu v dechu střelců, kdy všechny provedené dechové zkoušky měly negativní výsledek. Policisté tedy nezjistili u myslivců žádného pochybení a popřáli jim LOVU ZDAR!

Během této lovecké sezóny (od podzimu 2011) se již jednalo o čtvrtou kontrolu na území okresu Hradce Králové a celkem bylo zkontrolováno 71 střelců. V průběhu dosavadních kontrol policisté nezjistili u myslivců žádné pochybení, ovšem i tak budou v kontrolách pokračovat.

Reportáž Českého rozhlasu ke poslechu zde...

nprap. Jan Čížkovský
28. listopadu 2011
foto PČR
 

vytisknout  e-mailem