Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jezdíme bez alkoholu a drog

Královéhradečtí řidiči dostávali při kontrolách vonítka  

Dne 27. dubna 2011 v odpoledních hodinách hlídka královéhradeckých dopravních policistů společně s pracovníkem Preventivně informační skupiny prováděla dopravní kontroly zaměřené na dodržování obecně platných pravidel silničního provozu.
Během těchto po kontrole dokladů, technického stavu vozidla a dechové zkoušky u řidiče následovala „druhá část kontroly“. Tu ovšem absolvovali řidiči, kteří měli vše v pořádku, a takových byla naprostá většina. Řidič obdržel vonítko do vozidla s vyobrazeným kresleným vtipem, které úsměvnou formou upozorňuje na nebezpečí alkoholu či drog „za volantem“. Cílem projektu je eliminovat počet řidičů, kteří usedají za volant pod vlivem návykových látek či alkoholu a tím přispět ke snížení počtu závažných dopravních nehod pod jejich vlivem.
V místě kontroly byl s policejní hlídkou přítomen i pracovník oddělení BESIP, který řidičům předal další praktické „dárky“ pomocí nichž lze snadno orientačně zjistit hladinu alkoholu v krvi a zjištění doby k jeho odbourání a dále alcoholtest k případnému provedení orientační dechové zkoušky.
Řidiči byli velmi mile překvapeni a všichni s tím, že za volant se usedá v naprosto střízlivém stavu, souhlasili a z dané akce byli nadšeni.

Více o projektu zde...


nprap. Jan Čížkovský
28. dubna 2011
foto PČR
 

vytisknout  e-mailem