Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Evropský den proti vloupání do obydlí

Evropský den proti vloupání do obydlí je celoevropskou preventivní kampaní Evropské sítě prevence kriminality (European Crime Prevention Network, EUCPN). 

Česká republika se do aktivity zapojila již v průběhu prvního ročníku v roce 2019. V roce 2020, kdy celoevropskou realizaci výrazně ovlivnila koronavirová krize, byla Česká republika dokonce jedinou zemí, kde se uskutečnilo jarní i podzimní kolo osvětové kampaně. Informování o aktuálních tendech v oblasti vloupání do objektů je na národní úrovni zároveň propagováno v projektu "Zabezpečte se, chraňte majetek sobě i svým sousedům"

1. EVROPSKÝ DEN PROTI VLOUPÁNÍ 2020 - JARNÍ KOLO

Jarní kolo Evropského dne proti vloupání do obydlí připadlo v roce 2020 na 17. června. V České republice tímto dnem odstartovala informační kampaň cílená na rizikové období letních dovolených. Realizována byla prostřednictvím obrazovek v prostředcích hromadné přepravy osob, ale také prostřednictvím setkání policejních preventistů s veřejností a kontrol v rizikových oblastech napříč republikou. O konkrétní podobě chystaných aktivit jsme informovali ve zprávě  "Evropský den proti vloupání roku 2020" . 

2. EVROPSKÝ DEN PROTI VLOUPÁNÍ 2020 - PODZIMNÍ KOLO

K aktivitě EUCPN se Česká republika připojila také na podzim, kdy byla v rámci národní kampaně komunikována primárně problematika zabezpečení rekreačních objektů před ukončením sezóny.  Kampaň odstartovala 21. října 2020. O podrobnostech jsme informovali ve zprávě "V rámci evropské kampaně poradíme s ochranou chat a chalup"

pplk. Veronika Hodačová
oddělení prevence Policejního prezidia ČR

vytisknout  e-mailem