Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

KARLOVY VARY- Bezpečnostní pásy, Povolení vjezdu do LU 

Nekázeň účastníků silničního provozu stále trvá. V rámci preventivních opatření k zajištění plynulosti silničního provozu proběhly další dopravně bezpečnostní akce. Dvě poslední byly zaměřeny na povinnost řidičů použít bezpečnostní pásy za jízdy a dodržování povolení vjezdu do lázeňského území.
Dopravní policisté a jejich kolegové z obvodních oddělení z celého Karlovarska se zaměřili nejen na povinnost řidičů použít bezpečnostní pásy, ale během akce pátrali po odcizených vozidlech, osobách vyhlášených v pátrání, po odcizených věcech a kontrolu identifikačních znaků vozidel, předepsaných dokladů, především u vozidel s cizozemskou registrační značkou a kontrolu převáženého nákladu.
Během čtyř hodin zkontrolovali na celém Karlovarsku téměř pět set vozidel, zjistili 88 přestupků. Šest řidičů nepředložilo doklad o pojištění vozidla, 48 řidičů jelo ve vozidle, jehož technický stav byl nevyhovující. Téměř třetina zjištěných přestupků se týkala porušení povinnosti připoutat se bezpečnostními pásy během jízdy. 17 osob  nebylo připoutáno na předním vozidle  a dva spolujezdci na zadních sedadlech.
Policisté uložili pokuty ve výši 22 100Kč.
 
Vjezd do lázeňského území je povolen osobám, které mají v místě trvalé bydliště, zásobování, osobám zdravotně postiženým, lázeňským hostům k účelu ubytování se a to jen v den příjezdu a odjezdu a také  autodopravcům.
Dopravní policisté ve spolupráci s kolegy z obvodních oddělení K.Vary-město a městskými strážníky zaměřili pozornost na dodržování tzv. povolení k vjezdu do lázeňského území. Přes nepřízeň počasí věnovali policisté a strážníci pozornost celému lázeňskému území od rána do odpoledních hodin.
Zkontrolovali celkem tři sta vozidel, která do lázeňského území vjela v době dopravní akce. Zjistili 88 přestupků, dva přestupky podstoupili k dalšímu trestnímu projednání. Do lázeňského území vjelo bez řádného povolení celkem 42 vozidel a osm řidičů dostalo pokutu za nesprávné parkování. Policisté při kontrole zjistili špatný technický stav u čtyř vozidel, čtyři řidiči nepoužili bezpečnostní pásy a jeden chodec přes přítomnost policistů a strážníků nedbal bezpečnosti pravidel silničního provozu a nesprávně přecházel
vozovku – mimo vyznačený přechod pro chodce.  Ostatní přestupky vyřešili policisté i strážnici domluvou.
Pokuty ve výši 17 900,-Kč vyřídili policisté s řidiči blokově.
 
por.PhDr.Papežová Zdeňka
21.3.2013
Odkazy do noveho okna

DBA- Povolení k vjezdu do LU  1

DBA- Povolení k vjezdu do LU 1 

Detailní náhled

DBA- Povolení k vjezdu do LU  2

DBA- Povolení k vjezdu do LU 2 

Detailní náhled

DBA- Povolení k vjezdu do LU  3

DBA- Povolení k vjezdu do LU 3 

Detailní náhled

DBA- Povolení k vjezdu do LU  4

DBA- Povolení k vjezdu do LU 4 

Detailní náhled

DBA- Povolení k vjezdu do LU  5

DBA- Povolení k vjezdu do LU 5 

Detailní náhled

DBA- Povolení k vjezdu do LU  6

DBA- Povolení k vjezdu do LU 6 

Detailní náhled

DBA- Povolení k vjezdu do LU  7

DBA- Povolení k vjezdu do LU 7 

Detailní náhled

DBA- Povolení k vjezdu do LU  8

DBA- Povolení k vjezdu do LU 8 

Detailní náhled

DBA- Povolení k vjezdu do LU  9

DBA- Povolení k vjezdu do LU 9 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem