Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ajaxův zápisník na Kutnohorsku

Policisté z preventivně informační skupiny Územního odboru Policie České republiky Kutná Hora, por. Mgr. Vendulka Hanzlová a nprap. Daniel Votroubek, pokračují s preventivním programem „Ajaxův zápisník“ v Základních školách na Kutnohorsku. 

policisté představili dětem Ajaxův zápisníkpolicisté představili dětem Ajaxův zápisník
každý dostal svůjkaždý dostal svůj
zápisník je i vítaným zpestřenímzápisník je i vítaným zpestřením

      Během měsíce září v dopoledních hodinách navštívili žáky druhých tříd na Základní škole Masarykova v Čáslavi, Základní škole v Potěhách, Základní škole Červené Janovice, Základní škole Žehušice, Základní škole Církvice a v Základní škole Uhlířské Janovice. Dětem se představili, v úvodu prezentovali jednotlivé složky policie, náplň jejich činnosti, výstroj a výzbroj. Každé z dětí dostalo z rukou policistů „Ajaxův zápisník“, který je bude provázet po celý školní rok a další materiály s preventivní tématikou. V průběhu roku děti pracují s Ajaxovým zápisníkem a seznamují se nejen s policií, ale zejména mají možnost vštípit si základní zásady, jak se co nejlépe chránit nejen v silničním provozu.
V měsíci září se například děti osobně seznámily s policií, pomyslným služebním psem Ajaxem, dozvěděly se, že policista má nejenom svou uniformu, ale i svou policejní hodnost a na své uniformě i odznak policie se svým číslem. V závěru děti vyslechly první z několika příběhů policejního psa Ajaxe, nyní na téma „co dělat, když se ztratím“.   
Nadšení přítomných dětí bylo policistům příjemnou odměnou. Stejně jako v minulých, i v tomto školním roce reakce dětí nasvědčují tomu, že aplikace preventivních programů a prezentace policejní práce dětem je zcela jistě přínosem nejen celé společnosti, ale i ochraně života, zdraví a majetku každého z nás.
 

vytisknout  e-mailem