Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ajaxovo vysvědčení

Novojičínsko - Ajax se rozloučil s dětmi a rozdával samé jedničky. 

I v letošním školním roce se žáci druhých tříd základních škol zapojili do projektu "Ajaxův zápisník", který realizuje Policie ČR v Novém Jičíně .
Je to projekt, u jehož vzniku stála policistka preventivně informační skupiny Policie České republiky Okresního ředitelství Sokolov, a který byl v roce 2002 rozšířen v rámci Policie České republiky. Jeho cílem je zvyšovat právní vědomí dětí mladšího školního věku. Je určen pro žáky 2. tříd, každé dítě dostane zápisník a celým tímto zápisníkem ho provází policejní pes Ajax. Děti pracují a plní Ajaxovy úkoly za pomoci policistů, učitelů nebo doma s rodiči. Sešit obsahuje 10 témat, každé  vždy na jeden měsíc ve školním roce. První měsíc se začíná seznámením se s policií, následuje důležitá dopravní výchova, vlastní bezpečnost a zásady „Co se smí a co se nesmí“. Nechybějí ani ožehavá  témata  jako jsou „Děti a trestné činy“, „Mezilidské vztahy - šikana“, „Drogy a hazardní hry“ a také kapitola o nebezpečnosti tabáku a alkoholu. Poslední problematikou jsou bezpečné prázdniny, takže Ajaxův zápisník může být dětem dobrým rádcem i v době letního volna. Za celoroční úsilí obdržely děti v posledních červových dnech Ajaxovo vysvědčení a drobné dárky od policistů.
Ajaxovo vysvědčení si letos převzaly děti deseti základních škol na Novojičínsku. Kromě Komenského 66 a 68 to byly školy také v Bernarticích nad Odrou, Životicích u Nového Jičína, Šenově u Nového Jičína, Kuníně, Libhošti, Sedlnicích, Štramberku a druháci na ulici Dlouhá v Novém Jičíně.
Věříme, že seznámení dětí s Ajaxem a uniformovaným policistou bude dobrým začátkem vytváření si kladného vztahu k policii a že si děti zapamatují, že se na každého policistu mohou kdykoliv s důvěrou obrátit.

 

Ilustrační foto zde:      foto1       foto2       foto3      foto4

 

Tisková zpráva ze dne 22. června 2012

nprap. Zbyněk Tomšík

vytisknout  e-mailem