Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ajax dětem

Policisté obvodního oddělení Ostrava Zábřeh zorganizovali během měsíce května pro druháčky Dopoledne s Ajaxem. 

ukázkaukázka

Již několik let se ostravští policisté zapojují do celorepublikového projektu „Ajaxův zápisník“, který je určen právě žákům druhých tříd základních škol. Cílem projektu je zvyšovat právní vědomí dětí.  Celým zápisníkem provází policista Standa se svým psem Ajaxem. Díky těmto průvodcům se děti hravou formou seznamují s nástrahami života. Na každý měsíc školního roku připadá jeden tématický okruh:
září: Policie České republiky – náš kamarád
říjen: Dopravní výchova – chodec
listopad: Vlastní bezpečnost
prosinec: Co se smí a co se nesmí
leden: Děti a trestné činy
únor: Mezilidské vztahy – šikana
březen: Dopravní výchova – cyklista
duben: Tabák, alkohol, cigarety
květen: Drogy a hazardní hry
červen. Bezpečné prázdniny 

Žáci během školního roku v zápisníku plní nejrůznější úkoly. Nejaktivnější děti jsou pak odměněny drobným upomínkovým předmětem. Tyto předměty se mohou rozdávat díky finanční podpory Magistrátu města Ostravy.
Ve služebním obvodu policistů z Ostravy Zábřehu se do projektu zapojily dvě základní školy a to Kosmonautů  13 a  Kosmonautů 15. Celkem pět tříd  se pravidelně setkávalo se svými policisty. V měsíci květnu si žáci udělali na zpestření malý výlet do sportovního policejního areálu v Ostravě Hulvákách. Na úvod se jim představili policisté ze skupiny základních kynologických činností Ostrava.  Předvedli ukázku poslušnosti psa a následně názorné zadržení pachatele. Každé dítě si našlo svého policistu Standu i psa Ajaxe. Děti odměnily ukázku bouřlivým potleskem. Následně si mohly vyzkoušet ochranný oblek „pachatele“. Poté děti splnily připravené úkoly z dopravní tématiky. Dále se seznámily  i s dopravními policisty a podívaly se na policejní vozidlo a motorku. Lákavou podívanou byla i výstroj a výzbroj policistů. V měsíci červnu je ještě čeká poslední beseda na téma bezpečné prázdniny, kontrola vyplněného zápisníku a rozdání upomínkových předmětů.

Vstup do fotogalerie zde
 

vytisknout  e-mailem