Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Agresoři útočili i na policisty

BRNO: Policisté řešili sousedské spory i rvačky na ulici 

Uplynulý víkend byl, jak se zdá, ve znamení nejrůznějších potyček i rvaček. Hned k několika případům napadání vyjížděli policejní hlídky.

V sobotu například policisté řešili sousedské spory v domě v ulici Jírovcově. Dvaapadesátiletý muž prováděl dopoledne ve svém bytě drobné úpravy a zvuk vrtačky vyprovokoval o devět let staršího souseda natolik, že vyrazil dveře a kutila napadl. Nejprve slovně a poté ho udeřil kovovou stoličkou do ruky, čímž mu způsobil tržnou ránu. Muž celou událost ještě tentýž den oznámil na policii. Agresivní soused se tak bude pravděpodobně zodpovídat z trestného činu porušování domovní svobody.

K fyzickému napadání došlo také v sobotu v brzkých ranních hodinách v ulici Přízove. Po příjezdu na místo hlídka spatřila dva na sobě ležící muže uprostřed vozovky. Kolem dvojice pobíhaly dvě ženy. Policisté muže vyzvali, aby zanechali protiprávního jednání. Jeden z dvojice ovšem vyskočil, rozběhl se proti policistovi a uchopil ho za obě zápěstí. Muži v uniformě se podařilo agresora od sebe odstrčit, ten ovšem zaútočil znovu. Z tohoto důvodu byla hlídka nucena užít donucovacích prostředků. Pětatřicetiletý muž při orientační dechové zkoušce nadýchal 2,22 promile alkoholu, a tak putoval na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Případu se budou policisté věnovat v následujících dnech.

V policejních poutech skončil také dvaadvacetiletý mladík, který se nepohodl se svoji přítelkyní. Hlídka vyjížděla na základě oznámení na ulici Jiránkovou, kde mělo docházet k napadání dívky. Na místě policisté spatřili dvojici ve slovní rozepři. Dívka uvedla, že svého přítele v hádce několikrát udeřila a do obličeje mu nastříkala pepřový sprej. Nikdo ovšem nechtěl s policií nic řešit ani nic oznamovat. Dívka požádala policisty, zda by ji nemohli odvést na nádraží. V okamžiku, kdy nasedla do služebního vozidla, snažil se ji její přítel násilím vytáhnout ven. Policisté podnapilého muže spoutali a zajistili. Za přestupek proti veřejnému pořádku mu nyní hrozí pokuta.

Ani v neděli se policisté nezastavili. Krátce po půlnoci vyjížděli na parkoviště před autoservis v ulici Provazníkově. Podle oznamovatele se zde mělo nacházet několik osob, které se chovají hlučně a tlučou do zaparkovaného vozidla. Policisté na místě zjistili, že se jedná o opilé cizince z východu a vyzvali je k prokázání totožnosti. Dvaatřicetiletý muž se po celou dobu kontroly choval agresivně a dokonce bouchnul do služebního vozidla. Druhý o devět let starší muž se ho snažil uklidnit. Celá situace se zvrhla a dvojice se začala rvát. Policisté byli nuceni zasáhnout a došlo tak k napadení i mužů v uniformách. Profesionální zákrok hlídky naštěstí skončil úspěšně pouze s lehkými poraněními a oba muži skončili v policejních celách.

Zvukový záznam: rvačky1411.mp3

por. Andrea Straková, 14. listopadu 2011


 


 

vytisknout  e-mailem