Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Agresor útočil vždy v opilosti

LOUNSKO - Před policisty se schovával pod postelí; V lese nalezl granáty i malorážkovou munici. 

Ve vazbě bude čekat na výsledek vyšetřování 32letý muž z Lounska. V minulých dnech byl obviněn z několika trestných činů. Podle sděleného obvinění měl dotyčný v průběhu letošního roku celkem ve třech případech fyzicky napadnout různé osoby. Incident se vždy odehrál na ubytovně, kde se v té době zdržoval, anebo před ní. Dvakrát došlo k napadení žen a v jednom případě byl obětí fyzického útoku muž. K agresivnímu chování mělo docházet tehdy, když byl dotyčný pod vlivem alkoholu a jeho útoky měly spočívat zejména v ranách pěstí a kopání. Jednu z poškozených měl nejprve slovně vulgárně urážet, poté s ní převrhnout dřevěnou desku, na které seděla a po pádu na zem ji ještě udeřit.

Napadený muž a jedna z napadených žen v důsledku útoků utrpěli závažná zranění s nutností déletrvající léčby.

Kromě fyzických útoků měl muž ve dvou případech bez svolení vniknout i do pokojů poškozených.

Když zjistil, že po něm pátrají policisté, ukrýval se před nimi. Kriminalisté však na základě zjištěných operativních informací zjistili místo jeho pobytu a podařilo se jim ho zadržet v bytě u jeho příbuzné. Tam se před nimi schovával v tašce pod postelí.

Po zadržení zahájil vyšetřovatel trestní stíhání muže pro trestné činy těžké ublížení na zdraví, ublížení na zdraví, výtržnictví a porušování domovní svobody. Obviněný byl v neděli umístěn do vazební věznice, kam ho z podnětu vyšetřovatele poslal soud. Za jeho činy mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

V lese nalezl granáty i malorážkovou munici

Minulý týden přijali policisté oznámení o nálezu munice na Podbořansku. Devětačtyřicetiletý muž zavolal na linku 158 s tím, že v lese mezi obcemi Běsno a Soběchleby nalezl munici. Poté, co učinil oznámení, počkal na příjezd policejní hlídky, která místo nálezu zajistila. Následně přivolaný pyrotechnik zajistil dva kusy ručních granátů a 0,5 kg malorážkové munice. Vše pak odvezl k odborné likvidaci.

V této lokalitě to není poprvé, co došlo k nálezu munice. Mnohem větší množství bylo ve zmíněné oblasti zajištěno letos v průběhu května. O tehdejších nálezech jsme informovali zde.  

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 8. prosince 2020

vytisknout  e-mailem