Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Agresor stupňoval své útoky

TRUTNOV – Ženu vyhledal a napadl i přes zákaz styku. 

V těchto dnech zahájil policejní komisař trestní stíhání proti 44letému muži a obvinil ho ze spáchání přečinů nebezpečné vyhrožování, porušování domovní svobody a ublížení na zdraví ve stádiu pokusu.

Obviněnému klademe za vinu, že měl v průběhu letošního července ve dvou případech napadnout bývalou přítelkyni v zahrádkářské kolonii na Královédvorsku. Ženu měl opakovaně slovně urážet, vyhrožovat ji a také napadnout fyzicky. Na pozemek i do zahradní chatky vstoupil vždy neoprávněně přes její nesouhlas. K prvnímu incidentu poškozená nejdříve nevolala policii. V druhém případě však měl zejména fyzický útok větší intenzitu a ženě agresor způsobil zranění, která si vyžádala ošetření v nemocnici a napadená poté vše oznámila. Svého jednání se navíc obviněný muž dopustil i přes uložené předběžné opatření od Okresního státního zastupitelství spočívající v zákazu styku s poškozenou.

Kriminalisté muže, který má bohatou trestní minulost, po druhém napadení zadrželi a skončil v policejní cele. Po provedení všech potřebných úkonu následně stanul u Okresního soudu v Trutnově. Zde soudce ve středu 29. července rozhodl, že násilník bude dále stíhán ve vazbě.

V případě uznání viny a odsouzení mu nyní hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

nprap. Lukáš Vincenc
30. července 2020, 09:20

vytisknout  e-mailem