Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Agresor se zbraní

Jindřichův Hradec - V obou případech trestných činů figuruje jednání pod vlivem alkoholu. 

Novobystřičtí policisté vyšetřují případ dvou trestných činů, kterých se pravděpodobně dopustil 46 letý muž z regionu.

Koncem srpna, pod vlivem alkoholu, na parkovišti v Kunžaku vyhrožoval jinému muži těžkou újmou na zdraví a na důkaz svých slov měl použit expanzní pistoli. Na místo byli přivoláni uvedení policisté, kteří mu zbraň zajistili a zahájili trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinů Výtržnictví a Nebezpečné vyhrožování.

Neoběhlo ani pár týdnů a stejný muž jel po silnici mezi obcemi Kunžak a Jindřichův Hradec s osobním vozidlem tovární značky Suzuki Grand Vitara, kdy ho ve večerní době zastavila policejní hlídka. Strážci pořádku při kontrole zjistili, že je z dechu uvedeného muže cítit alkohol. Proto ho vyzvali k provedení testu na zjištění návykové látky v dechu. Výsledek vykázal více jak 3,0 promile alkoholu. I po pár minutách opakovaný test se nikterak nelišil od prvního měření.

Muži byla zakázána další jízda a po vystřízlivění mu předali sdělení podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Oba případy jsou řešeny formou zkráceného přípravného řízení, kdy lze předpokládat, že během dvou týdnů stane zmiňovaný muž před soudcem okresního soudu.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

24. října 2021

vytisknout  e-mailem