Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Agresor nadýchal přes dvě promile

LIBERECKO – Cizinec pod vlivem alkoholu rozdával údery na všechny strany. Skončil v policejní cele. 

Natrefit na agresivního opilce není žádné umění. Čas od času se přítmím u nedalekých pohostinství potulují všelijaké existence. Některé jsou světloplaché. Ve stínu se snaží zmizet, zřejmě proto, aby skryly svou identitu. Jiné jsou vyzývavě excentrické a potřebují publikum k tomu, aby se mohly dostatečně projevit. Na zástupce druhé skupiny narazili cestovatelé, pro které měla být krátká zastávka u čerpací stanice na Liberecku jen místem k doplnění pohonných hmot a rychlému občerstvení. Krev na dlažbě.jpg

V sobotu 23. února, krátce před třetí hodinou ráno, se v prostoru čerpačky již nějakou chvíli potácel 22letý cizinec, u kterého později provedená dechová zkouška prokázala bezmála 2,2 promile alkoholu. Mladý cizinec pozřel několik piv, jejichž prázdné obaly se záhadným způsobem rozbily o dlažbu a dožadoval se obsluhy dalšího, avšak marného, vydání alkoholu. Obsluha z pochopitelných důvodů nereagovala. V tom do prostoru čerpací stanice právě dorazil automobil s nočními cestovateli. Dva muži lačnící po rychlém občerstvení a zaplacení natankované nádrže, vyrazili k okénku s obsluhou. Oba nově příchozí spatřil neodbytný cizinec a jal se předvést. Nesrozumitelnou opileckou mluvou umocněnou cizím jazykem pokřikoval cosi, co by ani zkušený lingvista nebyl sto rozluštit. Své počínání doprovodil několika gesty, kterými začal fyzicky napadat jednoho z mužů. Krátká slovní rozepře vyústila ve fyzické napadení. Cizinec mladšího z dvojice mužů, 20letého Jihomoravana, udeřil a srazil k zemi. To se pochopitelně nelíbilo druhému z mužů, 32letému Pražanovi. Než však stačil cokoli udělat, zasypal jej afektovaný cizinec sérií úderů do obličeje. Se zraněním obličejové části hlavy skončil obránce na zemi. Další z osádky automobilu spolu s obsluhou čerpací stanice již volali o pomoc a snažili se agresivního mladíka odstrkat od zraněného kamaráda. Nedlouho po oznámení přijeli na místo policisté z nedalekého obvodního oddělení. Cizince v bojovém postavení okamžitě zadrželi a umístili do služebního vozu. Zraněnému 32letému Pražanovi okamžitě přivolali zdravotnickou pomoc.
Zadržený 22letý cizinec byl umístěn do policejní cely, čemuž předcházela již zmiňovaná orientační dechová zkouška, která opakovaně vykazovala hodnoty přes dvě promile. Nejvyšší pak bezmála 2,2 promile alkoholu v dechu.

Policejní komisař obvinil cizince z přečinů ublížení na zdraví a výtržnictví, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

 

27. února 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem