Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Agresor je za mřížemi

TEPLICKO - Muž dlouhodobě týral svou družku a další zprávy. 

Agresor je za mřížemi

     Ve vazební věznici skončil 27letý násilník, který několik měsíců týral svou družku. Ženě vulgárně nadával, vyhrožoval jí, téměř každý den ji bil, zakazoval jí chodit bez něho ven, kontroloval jí její mobil a požadoval po ní, aby mu ukazovala, s kým si volá či píše. Když to poškozená odmítla, přístroj rozbil o zeď, takto jí znehodnotil několik mobilních telefonů.

     Když se s ním žena rozešla, neustále vyhledával její přítomnost, psal jí desítky SMS zpráv za den, ve kterých jí vyhrožoval násilím, dokonce vnikl do bytu poškozené a lehl si vedle ní, když pak z bytu utekla ke kamarádce, pronásledoval ji a vyhrožoval zabitím.

     Opakovaným vyhrožováním a fyzickými útoky v ženě vyvolal důvodnou obavu o život a zdraví, výhrůžky ale směřoval i vůči její kamarádce, nebo příteli, kterému nožem propíchal pneumatiky u auta. Agresivního muže zadrželi kriminalisté v Bílině, následně byl obviněn z trestných činů týrání osoby žijící ve společném obydlí, vydírání, porušování domovní svobody, nebezpečného vyhrožování, nebezpečného pronásledování a výtržnictví, v případě odsouzení mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

Zloděj vnikl na balkon

     Policisté pátrají po neznámém zloději, který se vloupal na balkon v Bílině. V mezipatře domu vnikl na balkon, odkud odcizil boty, bundu a kabelku. Celková škoda byla vyčíslena na více jak čtyři tisíce korun, pachateli hrozí v případě dopadení trestní stíhání pro zločin krádeže spáchaný v době nouzového stavu a až osmiletý pobyt za mřížemi.

Vykradené kanceláře

     Až osmiletý trest odnětí svobody hrozí neznámému zloději, který se vloupal do firmy v Duchcově. Z kanceláří ukradl trezor a příruční pokladnu, celková škoda byla vyčíslena na více jak padesát tisíc korun. Policisté případ prověřují jako zločin krádeže a po pachateli intenzivně pátrají.

30. listopadu 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem