Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Agresivní syn byl obviněn

Český Krumlov - Syn vyhrožoval rodině zabitím a bil otce. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Českokrumlovští kriminalisté obvinili z trestného činu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci dvaadvacetiletého mladíka z Kaplicka.
 
Obviněný v červenci 2009 v garáži u domu, za přítomnosti své matky, vyběhl z verandy domu a fyzicky napadl svého otce. Škrtil jej, pral se s ním na zemi a pokoušel se do něj kopat. Tím mu způsobil zranění s dobou léčení přesahující čtyři týdny.
 
Podobné jednání se v rodině opakovalo již od roku 2007. Mladík za přítomnosti rodinných příslušníků, v intervalech několikrát týdně, slovně vyhrožoval otci a matce zabitím a zničením majetku.
 
Nakonec uplynulou sobotu odpoledne v kuchyni domu v několika případech vyhrožoval zabitím, vyvražděním celé rodiny a podpálením domu oběma svým rodičům, přičemž po celou dobu držel v ruce kuchyňský nůž, se kterým při vyhrůžkách zabitím šermoval. Následně, když otec telefonoval, ho obviněný sedícího v křesle několikrát udeřil pěstí do obličeje, čímž mu způsobil drobné zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v Nemocnici v Českém Krumlově.
 
Uvedené jednání obviněného u poškozených vedlo k obavám nejenom o jejich život a zdraví, ale i o život a zdraví jejich druhého syna a vše nahlásili policistům. Ti mladíka stíhali již od podzimu letošního roku. K obvinění tak přibylo další usnesení o zahájení trestního stíhání pro trestný čin násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci. Obviněný byl v sobotu večer, po posledním útoku na rodinu, zadržen a bude podán návrh na jeho vzetí do vazby.
 
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková (pcrckpis@mvcr.cz)
21. prosince 2009

vytisknout  e-mailem