Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Agresivní řidič za volantem

KLADENSKO - Útočník bezdůvodně způsobil zranění dvěma mužům. 

Kladenští kriminalisté prošetřují případ trestného činu, z kterého je podezřelý dvaceti dvouletý mladík z Kladenska.

Ve středu 23. prosince  2015  po desáté hodině mladík při jízdě po ulici ČSA do centra Kladna svým prudkým vybočením vozidla, údajně málem způsobil dopravní nehodu. Na tento neukázněný způsob jízdy upozornil mladíka o několik metrů dále probliknutím světel řidič, který střetu zabránil. Podezřelý mladík se svým vozidlem zastavil na světelné křižovatce nedaleko autobusových zastávek a po vystoupení z vozidla začal slovně a poté i fyzicky druhého řidiče napadat. V daném okamžiku poškozenému řidiči přispěchal na pomoc další řidič, který jel po celou dobu za těmito vozidly.  Následně byl tento incident mezi dvěma řidiči uklidněn neznámými osobami z ulice a řidiči nasedli do svých vozidel a pokračovali ve směru jízdy ke křižovatce v ulic Dukelských hrdinů a Hajnova.

Podezřelý mladík v ulici Dukelských hrdinů zastavil v takovém úseku na pozemní komunikaci, kde museli zastavit i oba dva za ním jedoucí řidiči.  Dvaceti dvouletý mladík poté vyndal ze zavazadlového prostoru svého vozidla kovovou černou tyč o délce necelého jednoho metru a zaútočil s ní na řidiče, kterého již slovně a fyzicky napadl na předešlé světelné křižovatce.

Při tomto fyzickém útoku poškozený padesáti dvouletý muž z Rakovnicka  úder vykryl rukou a na pomoc mu přispěchal druhy řidič ve věku padesát tři let z Kladna, kterého agresivně útočící řidič udeřil touto tyčí nejméně dvakrát do hlavy.

Na místo fyzického útoku byla ihned přivolána policejní hlídka a posádka rychlé záchranné služby. Prvnímu z napadených mužů byla poraněná ruka ošetřena v kladenské nemocnici a druhý řidič se zraněním na hlavě byl v nemocnici hospitalizován. Další osoby zraněny nebyly. Při incidentu došlo k poškození bundy a řetízku ze žlutého kovu, čímž byla způsobena škoda v hodnotě 2 500,-Kč.

Kladenští kriminalisté podezřelého dvaceti dvouletého mladíka obvinili z trestného činu pokus těžkého ublížení na zdraví a případ je nadále v šetření.

 

nprap. Jana  Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

28. prosince 2015

vytisknout  e-mailem