Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Agresivní pasažér se bude zodpovídat

NÁCHODSKO - Vloni na podzim napadl řidiče, policie jej nyní obvinila. 

maják na autě.jpgIlustrační foto/Policie ČRHned z několika trestných činů policisté v těchto dnech obvinili 24letého mladíka z Náchodska, který v říjnu minulého roku v podnapilém stavu udeřil pěstí řidiče linkového autobusu za to, že ho chtěl vykázat z přepravy. Při vyšetřování policisté skutek překvalifikovali z přestupku na trestný čin. V těchto dnech vyšetřování ukončili zahájením mužova trestního stíhání.

Mladík, jehož policisté viní z napadení řidiče a výtržinictví, nastoupil 6. 10. 2017 po deváté hodině večer v Hronově a přepravoval se s dalšími známými do Náchoda. Jenže podnapilý muž v průběhu cesty neudržel v klidu žaludek a znečistil autobus. Když ho řidič chtěl vykázat z přepravy, začal mu vyhrožovat a napadl ho údery pěstí. Řidiči přitom způsobil zranění, s nímž musel být hospitalizován.

Protože se svého jednání dopustil na místě veřejně přístupném v přítomnosti dalších cestujících, policisté ho obvinili  z trestných činů ublížení na zdraví  a výtržnictví. A nakonec přidali obvinění z trestného činu vydírání, neboť muž po řidiči požadoval odvezení až na konečnou a v případě odmítnutí hrozil jeho likvidací.

por. Mgr. Eva Prachařová
2. 3. 2018 v 15:15
 

vytisknout  e-mailem