Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Agresivní muž při zatýkání poranil policistu a služebního psa

VSETÍNSKO: Brutalita pachatelů vůči policistům roste: 28letý recidivista ze Vsetínska při zatýkání pobodal zakročujícího policistu i služebního psa 

Vsetínská policie vede trestní řízení proti 28letému muži ze Vsetínska, který v nočních hodinách v pátek 13.02.2015 surově napadl zakročující policisty a jejich služebního psa. Zákrok policistů souvisel se skutečností, že na muže byl Okresním soudem ve Vsetíně vydán příkaz k zatčení. Muž se při zatčení bránil a nejprve poranil nožem na hlavě služebního psa a posléze pobodal i zakročujícího policistu, kterému způsobil bodnořezné poranění na noze, které si vyžádá nejméně třítýdenní léčení.
 
Pachatel není pro policisty neznámou osobou: doposud byl 5krát soudně trestán – vždy mu byl dosud uložen podmíněný trest – a to pro drogovou kriminalitu, majetkovou trestnou činnost a ublížení na zdraví. Muž se násilí vůči policistům dopustil ve zkušební době, neboť byl v roce 2014 odsouzen pro předchozí trestnou činnost. V nedávné minulosti například zase ničil osobní motorová vozidla v Zubří a je policisty prověřován pro poškozování cizí věci a výtržnictví.
 
Pro poslední zločin násilí proti orgánu veřejné moci, jehož se muž dopustil útokem na policistu, je ohrožen trestní sazbou od dvou do osmi let odnětí svobody. Muž je v současné době z rozhodnutí soudce Okresního soudu ve Vsetíně ve vazbě.
 
Pro skutečnost, že práce policistů je mimořádně nebezpečná svědčí fakt, že v krátké době je to druhý případ, kdy policisté z Krajského ředitelství policie Zlínského kraje čelili útoku ze strany pachatele: k pokusu napadení policistů nožem došlo i při vyšetřování vraždy v Otrokovicích 07.02.2015; zde byla policistou použita proti pachateli v nutné obraně i služební zbraň a agresor byl následně se střelnými zraněními převezen do nemocnice a nyní je ve vazbě.
 
16. února 2015, mjr. PhDr. Pavel B. Stránský, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem