Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Agresivní muž byl obviněn z trestných činů

TŘEBÍČSKO: Muž napadal lidi ve svém okolí i zakročující policisty 

Třebíčští kriminalisté ukončili návrhem na podání obžaloby vyšetřování případu muže, který se v Třebíči choval agresivně vůči lidem ve svém okolí a také zakročujícím policistům. Muž se činů dopouštěl pod vlivem alkoholu, byl vulgární, vyhrožoval násilím, usmrcením a ničením majetku. Obviněn je ze spáchání dvou trestných činů, hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi.

K prvnímu případu došlo v červenci ve venkovním i vnitřním prostoru zábavního podniku, kde muž ve večerních hodinách obtěžoval hosty a obsluhu. Bezdůvodně je slovně napadal a snažil se vyvolat konflikt, na místo byli přivoláni policisté. Zakročující hlídce muž začal ihned vyhrožovat brutálním násilím a smrtí. Policisté muže zajistili, měl bezmála dvě promile alkoholu v dechu a skončil na protialkoholní záchytné stanici. Případ policisté prověřovali a shromažďovali důkazy. Za dva měsíce se ale muž dopustil na jiném místě ve městě další výtržnosti. V dopoledních hodinách se choval agresivně v prodejně k obsluze. Následně se jeho cílem stal ještě muž, který náhodně do obchodu přišel. Opět jim vyhrožoval a vulgárně je urážel. Ve slovním útoku pokračoval i po přivolání policistů a agresi zaměřil na zakročující hlídku. Muž odmítal spolupracovat, zazněly výhrůžky násilím, usmrcením a směřovaly i na rodiny policistů. Opilý muž skončil s pouty na rukou. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu přes dvě promile alkoholu a muž střízlivěl na protialkoholní záchytné stanici. Jeho následná cesta vedla na oddělení policie, kde byl umístěn do cely.

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání devětatřicetiletého muže z Třebíčska. „Muž byl obviněn ze spáchání přečinu výtržnictví a přečinu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu,“ řekla mjr. Mgr. Miluše Vostalová, zástupkyně vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán za různorodou trestnou činnost. Po provedení nezbytných úkonů byl ze zadržení propuštěn a dále byl stíhán na svobodě.

Případ kriminalisté s návrhem na podání obžaloby předali státnímu zastupitelství. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

17. října 2022

vytisknout  e-mailem