Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Agresivně napadl spícího muže

ZLÍNSKO: Za ublížení na zdraví už byl vloni odsouzený. 

Policisté z Luhačovic sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví spáchaného ve stadiu pokusu osmadvacetiletému muži z Havířova, který fyzicky napadl svého spícího kolegu. Za tento trestný čin by v případě prokázání viny a odsouzení mohl recidivista strávit až tři roky za mřížemi.

Čtyřiadvacetiletý muž z Kroměříže pracoval v Luhačovicích, kde bydlel v ubytovacím zařízení. Ve vedlejším pokoji bydlel jeho o čtyři roky starší kolega z Havířova, s nímž se občas společně dívali na televizi. V polovině prosince loňského roku po půlnoci už mladší z mužů spal, když ho probudilo rozsvícení světla. Jeho kolega stál v jeho pokoji u televize. Právě probuzený muž ho požádal, aby odešel, že chce spát. To zřejmě rozlítilo opilého kolegu, který nic nečekajícího napůl spícího muže, který k němu ležel zády, několikrát kopl zezadu do hlavy. Než se stačil vzpamatovat, útočník na něj klekl tak, že se nemohl hýbat a několikrát ho znovu udeřil do hlavy. Mladšímu z mužů se podařilo dostat z postele na zem a snažil se agresivního útočníka uklidnit. To se mu nepodařilo a dostal ještě několik dalších ran pěstí do hlavy i těla a několik kopanců do zad. Agresor po něm dokonce hodil židli a stolní počítač, který jen díky duchapřítomnosti mladého muže nezasáhl zamýšlený cíl. Po nějaké době se napadenému muži podařilo z pokoje utéct. Na chodbě klepal na několikery dveře, než mu otevřel cizí muž, který mu dovolil, aby se u něj umyl a zavolal policii.

Dechová zkouška u napadeného muže byla negativní, u agresora ukázal displej přístroje 1,68 promile. Útočník k případu odmítl vypovídat. V loňském roce byl podmíněně potrestán za stejný trestný čin, pro který je nyní znovu prověřován. Jeho zkušební dobu soud stanovil až do roku 2021.

13. března 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem