Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Agresivitou nešetřil

LOUNSKO - Za krádež a napadení policistů byl obviněn; Krádež katalyzátoru. 

Za krádež a napadení policistů byl obviněn

V posledních dnech kriminalisté obvinili 30letého muže z Chomutova, který se podle nich měl dopustit pokusu krádeže v prodejně v Podbořanech. Tam se vydal začátkem března a svůj batoh si v prodejním prostoru plnil různým zbožím, zejména pracovním náčiním. V tomto konání ho vyrušila zaměstnankyně prodejny, která mu batoh s kradeným zbožím sebrala, a on tak odešel bez lupu. V případě dokonání činu by touto krádeží způsobil škodu bezmála 2 tisíce korun.

Na místo byli přivoláni podbořanští policisté, kterým pracovníci prodejny ukázali na podezřelého. Ten se v tu chvíli ještě nacházel v blízkosti prodejny. Policisté se ho pokoušeli ztotožnit, ale on nespolupracoval a očividně ho přítomnost hlídky nepotěšila.

 Na policisty byl velice vulgární a agresivní, nereagoval na jejich výzvy, plival na ně a pokusil se z místa odejít. Policisté podezřelého muže, který svou agresi vůči nim stupňoval a jednoho z policistů začal fyzicky napadat, zadrželi a nasadili mu pouta. Provedená dechová zkouška ukázala, že muž měl v sobě přes 2 promile alkoholu, kromě toho měl pozitivní i orientační test na drogy. Dočasně tak skončil na záchytné stanici.

Po vystřízlivění vyšetřovatel muže, který byl již dříve odsouzen pro obdobnou majetkovou trestnou činnost, obvinil z trestného činu pokusu krádeže a násilí proti úřední osobě. Za popsané jednání může soud obviněného v případě prokázání viny poslat za mříže až na čtyři léta.

 

Krádež katalyzátoru

Zatím neznámý pachatel měl odcizit ze zaparkovaného vozidla zn. Škoda Felicia v obci Postoloprty část výfukové soustavy. Za použití řezného nástroje odřezal pod vozidlem katalyzátor, který s sebou odnesl. S jedním vozidlem se však nespokojil. Dalším terčem se stalo zaparkované vozidlo zn. Ford Mondeo, u kterého poškodil a odřel lak levého prahu. Také poškodil kryt výfukového potrubí v místech, kde se nachází katalyzátor. Majitelům zmíněných vozidel svým jednáním způsobil dosud přesně nezjištěnou škodu. Po odcizených věcech a pachateli krádeže policisté pátrají.

16. března 2022
prap. Mgr. Kamil Marek
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem