Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Agresivita ženy se stupňovala

TRUTNOVSKO - Vyslechla si obvinění z pěti trestných činů. 

napadení.jpgilustrační fotoTrutnovský policejní komisař sdělil obvinění sedmačtyřicetileté ženě, která svým protiprávním jednáním naplnila skutkovou podstatu hned pěti trestných činů.

Ženě je kladeno za vinu, že 19. dubna 2018 vešla do jednoho z trutnovských kosmetických salónů a poškodila vybavení v čekárně (zrcadla, dveře). Při svém počínání měla napadnout i majitelku, která ve snaze chránit svůj majetek utrpěla zranění v obličeji. U dalšího objektu také v Trutnově pak obviněná poškodila skleněnou výplň výlohy.

Ve svém protiprávním jednání pokračovala, když v místě svého bydliště na zakročující státní i městské policisty z balkónu namířila airsoftovou zbraň. Tuto zbraň naštěstí hned odhodila na zem, zřejmě v uvědomění si možného důsledku svého chování.

Při dalším jednání s policisty však nespolupracovala, chovala se agresivně a nedbala ani jejich zákonných výzev. Vše vyvrcholilo tím, že muži zákona omezili agresivní ženu na osobní svobodě a zadrželi ji v souladu s trestním řádem. Při přikládání pout opět nespolupracovala a začala do zakročujícího policisty strkat. Při následné eskortě pak kousla strážníka městské policie do ruky a způsobila mu lehké poranění. Ani toto ženě nestačilo a pokračovala v agresivitě vůči policistům. Opakovaně se je snažila fyzicky napadnout, slovně je urážela a v poslední řadě jim vyhrožovala i zabitím.

V rámci služebního zákroku policisté museli proti ženě použít i donucovací prostředky. Nutno podotknout, že žena byla pod vlivem alkoholu. Později policistům při výslechu uvedla, že motivem jejího jednání jsou problémy v osobním životě. Poškození si vyčíslili škodu na svém majetku na částku vyšší než 10 tisíc korun.

Obviněná žena je v současné době stíhána na svobodě a po ukončení vyšetřování ze strany kriminální policie stane před soudem za trestné činy výtržnictví, ublížení na zdraví, poškození cizí věci, vyhrožování s cílem působit na úřední osobu a násilí proti úřední osobě. V případě uznání viny ji hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Žena se také bude muset zpovídat u správního orgánu ze spáchání přestupku v dopravě, neboť při tom všem ještě stihla způsobit dopravní nehodu, když svým vozidlem poškodila jiné zaparkované vozidlo. Vše ještě zhoršila tím, že z místa nehody ujela. Přivolaná hlídka dopravních policistů prakticky hned šetřením zjistila, kdo je viník. Žena po zadržení policistům odmítla provedení dechové zkoušky na alkohol i lékařské vyšetření spojené s odběrem krve, které by zřejmě prokázalo ovlivnění alkoholem v době nehody.

Vzniklá škoda na vozidlech je odhadnuta na částky 15 tisíc korun. Za takové počínání ženě hrozí trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel a pokuta až do výše 50 tisíc korun.

por. Pižlová Šárka, DiS.
25. 4. 2018, 9:55

vytisknout  e-mailem