Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Agresivita při řešení osobních sporů

ÚO Bruntál - přítele sestry napadl nožem, bývalé přítelkyni vyhrožoval a jiné... 

 
Na namrzlé silnici dostal podnapilý cyklista smyk
Dne 20.12.2011 v 15,00 hodin v Janovicích na ulici Školní havaroval 62letý cyklista. Na namrzlé silnici dostal smyk, upadl na komunikaci a lehce se zranil. Při dechové zkoušce muži policisté naměřili nejprve 2,2 promile alkoholu a při následných zkouškách již hodnoty stoupaly a to na 2,33 a 2,34 promile.
 
Rozčílil se a poškodil lak vozidla
Z přečinu poškození cizí věci sdělili bruntálští policisté v těchto dnech podezření 80letému muži. Ten se svého protiprávního jednání měl dopustit tím, že dne 17.11.2011 před domovem pro seniory v Bruntále měl poškodit lak přední kapoty a pátých dveří na zaparkovaném vozidle Peugeot. Při svém jednání byl přistižen městskými strážníky. Způsobená škoda činí kolem 7 tisíc Kč. Senior se ke své činnosti doznal a policistům uvedl, že chtěl majitele automobilu potrestat za to, že podle něj špatně parkoval a on se nemohl pořádně dostat ke dveřím domu.
 
Vyhýbala se nástupu do výkonu trestu, policisté ji vypátrali a zadrželi
Ve středu 21.12.2011 bruntálští policisté zadrželi na ulici Květná na základě vydaného příkazu k dodání do výkonu trestu 43letou ženu. Ještě ten den jí sdělili podezření z přečinu maření výkonu úřední rozhodnutí a vykázání. Je jí kladeno za vinu, že od srpna 2011 doposud nenastoupila bez závažného důvodu do výkonu trestu odnětí svobody, který jí byl uložen rozsudkem soudu a byla k tomu i písemně vyzvána a poučena. Nyní je již ve věznici a za její jednání jí hrozí trest odnětí svobody až do výše tří let.
 
Nehody na zasněžených vozovkách – řidiči jezdili rychle
            V 10,30 hodin dne 21.12.2011 v obci Malá Štáhle jel 57letý řidič s nákladním vozidlem Daimler-Benz a nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám a stavu komunikace. Na zasněžené silnici při průjezdu pravotočivé zatáčky dostal smyk a přejel do protisměru. Zde za levým okrajem vozovky narazil do zábradlí. Způsobená škoda činí nejméně 70 tisíc Kč. Ke zranění osob nedošlo.
            Mezi obcemi Krahulčí a Dětřichov nad Bystřicí v 15,45 hodin řídila 19letá dívka vozidlo Suzuki a nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze komunikace. Po projetí levotočivé zatáčky dostala na zasněžené silnici smyk a sjela do silničního příkopu. Ke zranění nedošlo. Způsobená škoda činí 150 tisíc Kč.
 
Do restaurace šel pro peníze a cigarety
Krnovští policisté šetří vloupání do restaurace v Úvalně. V době od 20. do 21.12.2011 rozbil pachatel okno pohostinství a vnikl dovnitř. Za výčepním pultem odcizil číšnický flek a dvě krabičky, ve kterých byla finanční hotovost kolem 10 tisíc Kč. To mu nestačilo a tak odnesl i krabici s cigaretami různých značek. Způsobená škoda je nejméně 20 tisíc Kč.
 
Pobíral podporu  a to i když byl ve výkonu trestu – nyní je stíhán za podvod
Z přečinu podvodu bylo v těchto dnech sděleno obvinění 33letému muži z Krnovska. Je mu kladeno za vinu, že v Krnově neoznámil na úřadu práce, kde pobíral podporu v nezaměstnanosti, že nastupuje do výkonu trestu. Tyto skutečnosti jsou rozhodné pro přiznání nároku na podporu a pobírající má povinnost tyto informace oznámit do 8 dnů. Neoprávněně mu byla v dubnu letošního roku vyplacena podpora ve výši 6 511 Kč. 
 
Na přítele své sestry zaútočil nožem
Agresivitu pod vlivem alkoholu a řešení rodinných sporů museli opět řešit policisté, tentokrát dne 20.12.2011 přímo v Bruntále v jednom z domů na ulici Uhlířská. Zde v odpoledních hodinách mělo dojít k napadení 29leté ženy a jejího 44letého přítele. Oba měl napadnout 25letý bratr poškozené ženy.Přivolaní policisté ho na místě zajistili. Při dechové zkoušce mu naměřili 2,63 promile a po prvotních procesních úkonech byl podezřelý muž převezen na záchytnou stanici. Následující den, tedy 21.12.2011, jsme muže po jeho vystřízlivění zadrželi. Policejní komisař SKPV zahájil jeho trestní stíhání ze spáchání zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinu porušování domovní svobody. Také jsme podali podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. Obviněnému je kladeno za vinu, že v opilosti dne 20.12.2011 měl nejprve slovně vyhrožovat na chodbě bytu své sestře, že zabije jejího současného přítele. Měl se snažit dostat do jejího bytu, ale to se mu nepodařilo. Při odchodu potkal jejího přítele, který právě přijel výtahem a nečekaně na něj měl zaútočit. Nejprve slovně a následně se rozmáchnout nožem proti poškozenému. Ten naštěstí ustoupil na schodiště a pak odešel z domu ven, kde přivolal policisty. Ke zranění osob nedošlo. 
 
Bývalé družce vyhrožoval zabitím a vnikl jí do bytu
Vrbenští policisté v těchto dnech sdělili podezření z přečinů porušování domovní svobody a nebezpečného vyhrožování 38letému místnímu muži. Svého protiprávního jednání se měl dopustit ve třech případech tím, že nejprve v období 17. až 20.12.2011 ve Vrbně pod Pradědem na ulici Dělnická a také Bezručova měl slovně napadat a vyhrožovat zabitím své bývalé 25leté družce. Následně měl také dvakrát násilně vniknout do bytu poškozené a slovně i fyzicky ji napadnout. Žena utrpěla drobné zranění rtu. 
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková Pavla

22.12.2012

vytisknout  e-mailem