Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Agresivita pod vlivem alkoholu

ÚO Bruntál - vykřikoval nacistický pozdrav a jiné zprávy z okresu 

Agresivita pod vlivem alkoholu
V nočních hodinách dne 21.12.2010 policisté zasahovali hned u dvou případů agresivních lidí pod vlivem alkoholu.
            Ve Dvorcích na ulici Nemocniční 30letá žena napadla 23letou. Nejprve slovně a následně i fyzicky, kdy ji uhodila do tváře. I před policisty poškozené vyhrožovala a tak byla zajištěna. Při dechové zkoušce jí policisté naměřili 2,54 promile alkoholu a skončila na záchytné stanici v Opavě.
            Ve Městě Albrechticích na ulici Nádražní napadal 29letý muž svou matku. Dechová zkouška vykázala hodnotu 3,19 promile. Byl zajištěn a převezen na záchytnou stanici k vystřízlivění. Oba jsou podezřelí z přestupku proti občanskému soužití.
 
Vykřikoval nacistický pozdrav
Ve středu 22.12.2010 bylo z přečinů popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia, hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob a výtržnictví ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření 48letému muži. Ten se svého protiprávního jednání měl dopustit tím, že dne 21.12.2010 v Krnově na různých místech pod vlivem alkoholu měl vykřikovat opakovaně různá slova s rasovou nesnášenlivostí a také vykřikoval i nacistický pozdrav. Urážel i zakročující městské strážníky. Krnovští pořádkoví policisté ho následně zajistili a při dechové zkoušce mu naměřili 1,78 promile alkoholu. K vystřízlivění byl převezen na záchytnou stanici do Opavy. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až do výše tří let.
 
Nehody se zvěří
Hned dvě nehody se zvěří šetřili ve středu 22.12.2010 dopravní policisté.
            V 15.30 hodin v Krnově na ulici Bruntálská vyběhla srna těsně před projíždějící vozidlo Volkswagen Passat, které řídil 20letý mladík. Došlo ke střetu a zvěr na místě uhynula. Způsobená škoda činí 2 tisíce Kč.
            V hodinu a čtvrt později mezi obcí Zátor a Krnov jel 52letý muž s vozidlem Audi. Z levého silničního příkopu mu bezprostředně před auto vyběhla srna a došlo ke střetu. Zvíře na místě uhynulo a způsobená škoda na vozidle činí 20 tisíc Kč.
Požití alkoholu u řidičů bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Zvěř byla předána mysliveckému sdružení.
 
Byl okraden ve vlaku
Další případ krádeže při cestě ve vlaku byl oznámen tentokrát krnovským policistům. Dosud neznámý pachatel v odpoledních hodinách dne 22.12.2010 v Olomouci na nádraží ve vagónu osobního vlaku, který odjížděl do Krnova, využil nepozornosti 43letého muže, který si ukládal tašku do prostoru pro zavazadla. Z levé kapsy kabátu, který měl pověšen na věšáku mu odcizil peněženku s finanční hotovostí 250 Kč, platebními kartami a  doklady.
                                                                                             
 komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr♦mvcr.cz
23.12.2010

vytisknout  e-mailem