Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Agresivita mladíka gradovala

TRUTNOVSKO – Poškodil majetek za více než 430 tisíc a ještě vyhrožoval. 

Poměrně svérázný způsob řešení situace si vybral v pátek 9. listopadu 2019 osmnáctiletý mladík. Krátce před polednem měl totiž v naštvání přijít do jedné z firem na Trutnovsku.  

Majitele, se kterým chtěl řešit nějaké neshody, tu ale nezastihl. Proto se měl ještě více rozčílit a venku poškodit dvě vozidla a nakladač. Odnesla to světla, okna, zrcátka i plechy. Tím však výčet nekončí. Výtržník ještě rozbil dvě plastová okna, poškodil míchačku a elektrický pohon brány areálu. Své řádění měl následně zakončit rozházením košů s odpadky. Poškození si vyčíslili vzniklou škodu předběžně na více než 430 tisíc korun.

Celý případ má pokračování, neboť  mladík se do firmy ještě za krátký čas vrátil. Tentokrát už majitele firmy zastihl a měl na něho křičet urážky. Nakonec jej měl chytit pod krkem a vyhrožovat mu. K fyzickému napadení ale nedošlo a mladík po chvíli odešel.

Policisté mladého agresora následně zadrželi a skončil v policejní cele. Po provedení potřebných úkonů ho policejní komisař obvinil z přečinů poškození cizí věci a nebezpečného vyhrožování. Státní zástupce již vydal předběžné opatření a muži zakázal jakýkoliv styk s napadenou osobou.

Obviněný je dále stíhán na svobodě. V případě uznání viny a odsouzení mu hrozí až jeden rok ve vězení.  

nprap. Lukáš Vincenc
13. listopadu 2019, 12:40

vytisknout  e-mailem