Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Adventní kalendáře, nářadí, kolo i elektrokoloběžka ...

Frýdecko-Místecko - v průběhu listopadu se dopustil několika skutků především majetkové trestné činnosti. 

Čtyřiatřicetiletý muž se měl v minulém měsíci dopustit hned několika skutků. Nejprve si začátkem listopadu ve večerních hodinách vyhlédl a následně odcizil volně odstavené jízdní kolo před prodejnou potravin v Třinci. O den později pak v prodejně ve Frýdku-Místku využil chvilkové nepozornosti prodavačky a odcizil alkoholové adventní kalendáře v hodnotě přes sedm tisíc korun.

Muž však svou „činnost“ nevykonával pouze na území Frýdecko-Místecka. V průběhu listopadu se také vloupal do prostor firmy v Ostravě – Mariánských Horách, kde odcizil především nářadí v hodnotě přes 70 tisíc korun. A protože mu není cizí ani Havířov, i zde vnikl do kanceláře, kterou prohledal. Sice nic neodcizil, ale způsobil škodu poškozením dveří přes čtyři tisíce korun.

U krádeží však nezůstalo a muž v polovině měsíce listopadu také reagoval na inzerát o prodeji elektrokoloběžky. S prodejcem si dohodl schůzku v Třinci a požádal jej o zkušební jízdu. Aby v něm vzbudil důvěru, dal mu mobilní telefon a peněženku. Prodejce mu poté koloběžku svěřil, muž na ní však odjel a už se nevrátil.

Odcizené věci pachatel obratem prodával. Třinečtí kriminalisté obvinili recidivistu ze spáchání přečinů podvod a krádež. Muž se při výslechu policistům ke svým jednáním doznal. Za uvedené skutky mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. Soud akceptoval návrh na vzetí obviněného do vazby.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
31. prosince 2021

vytisknout  e-mailem