Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Advent pohledem policie

KRAJ - Více policistů v ulicích a v místech s větší koncentrací osob. 

Zvýšená bezpečnostní opatření se projeví v rámci adventu i v Královéhradeckém kraji. Více policistů bude v následujících týdnech vidět nejen v ulicích východočeských měst, ale i v místech, v nichž se koncentruje větší počet lidí. Vzhledem k bezpečnostní situaci ve světě se policie více zaměří například na vánoční trhy, koncerty a na akce, které doprovázejí blížící se svátky a konec roku, ale také na obchodní centra. V následujících týdnech posílí výkon služby samozřejmě i dopravní policisté. Daná opatření a počty policistů budou přizpůsobena každé konkrétní akci. 

V České republice stále platí první stupeň ohrožení terorismem a zvýšená bezpečnostní opatření platí po celý rok. I přestože v současné době Policie ČR nemá žádné informace, které by směřovaly k přímému ohrožení našeho státu, tak v souvislosti s vánočními svátky bude i v rámci Královéhradeckého kraje provádět adekvátní bezpečnostní opatření, která budou přizpůsobena a plánována vždy podle konkrétní situace, ohlášených akcí a jejich rozsahu. 

Zároveň Policie ČR doporučuje, aby nijak neulehčovali práci kapsářům, jejichž aktivita se zvyšuje právě s blížícími se svátky a koncem roku, kdy využívají nepozornosti lidí. Kapsáři jsou aktivnější zejména na místech s větší frekvencí osob, v obchodech, v MHD, na trzích, nádražích či při sportovních nebo kulturních akcích. Mějte pod dohledem svoje věci a nezapomínejte ani na heslo „Auto není trezor!“

por. Ing. Magdaléna Vlčková, MBA
28.11.2019


 

vytisknout  e-mailem