Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Advent dává kapsářům větší šanci

KRAJ – Mějte své věci pod kontrolou! 

Blížící se vánoční svátky bývají příležitostí pro nekalé praktiky kapesních zlodějů. Lidé se více zaměřují na nákupy dárků a mnohdy opomíjejí dohled nad svými věcmi a svým bezpečím. Kapsáři předpokládají, že v peněženkách bývá větší hotovost, lidé jsou více zaneprázdněni výběrem dárků a neváhají sáhnout ke lstem a nic netušící občany okrást. Policie ČR posílí hlídkovou činnost v místech, kde se pohybuje více osob, a jsou pro páchání takové trestné činnosti typická. 

Přestože se policisté na zmírnění podobných protiprávních jednání zaměří intenzivněji, žádají o opatrnost, ostražitost i samotnou veřejnost. 
Nenechávejte otevřená zavazadla, mobily ani peněženky nemějte v nestřežených prostorách a nezabezpečené, ale ani v batozích a ani v zadních kapsách kalhot. Zvýšenou opatrnost věnujte osobním dokladům, které by neměly být uchovány společně s finanční hotovostí. Pokud budete cestovat autem, nenechávejte v něm žádné cenné věci, nedávejte zbytečně impuls zlodějům. Zejména velice opatrní byste měli být v nepřehledných situacích s velkou koncentrací osob, například v autobusech, u pokladen a podobně. 

Další tipy, konkrétně rady pro nákupy přes e-shopy, půjčování peněz atp., jsou k dispozici zde

por. Ing. Magdaléna Vlčková, MBA
7. prosince 2018; 9 h

vytisknout  e-mailem