Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Aby podvodníci neuspěli

JIČÍNSKO - Beseda s občany v obci Bukvice 

Přes mnohá preventivní varování a doporučení se bohužel stále opakují případy okradených a podvedených starších občanů. Lidské hyeny si je zcela záměrně vybírají za své oběti, kdy zneužívají především jejich důvěřivosti.

Aby podvodníci neuspěli, domluvil územně odpovědný policista z Obvodního oddělení Jičín se starostkou obce Bukvice preventivní přednášku pro seniory. Ve čtvrtek 5. dubna odpoledne se ve společenské místnosti Obecního úřadu Bukvice sešlo kolem dvaceti místních občanů. Pracovník Preventivně informační skupiny Jičín přítomným v první části setkání představil filmovou projekci „(Ne)bezpečný věk“. Prezentované příběhy popisují ty nejpoužívanější smyšlené legendy, které stále úspěšně podvodníci používají. Preventista vše také doplnil o aktuální případy z poslední doby, které jičínští policisté prošetřovali. Průběžně také odpovídal na dotazy posluchačů.

V závěru se věnoval i bezpečnosti seniorů v silničním provozu, kdy se ho nejvíce účastní jako chodci. Přítomní obdrželi reflexní pásky a tašky, které pro účastníky besedy zajistil regionální zástupce BESIPu. Tyto zářící doplňky výrazně zvýší bezpečnost chodce zejména za snížené viditelnosti.

Pro seniory strážci zákona přivezli i další preventivní materiály a letáčky, kde najdou mnoho dalších užitečných rad a informací.
por. Bc. Petr Janda
06. 04. 2012

Odkazy do noveho okna

Jičínsko

05. 04. Bukvice 

Detailní náhled

Jičínsko

05. 04. Bukvice 

Detailní náhled

Jičínsko

05. 04. Bukvice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem