Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Aby mu neutekla, tak ji svlékl

Frýdek-Místek – oproti opilému agresorovi zasahovali třinečtí policisté a strážníci městské policie. 

         V sobotu dopoledne oznámil na tísňovou linku osmačtyřicetiletý muž, že jeho přítelkyni, drží proti její vůli podnapilý muž.  Třicetidevíti letou ženu měl násilník uzamknout  ve svém  bytě na periferii Třince.
Na místo vyjeli policisté společně se strážníky třinecké městské policie. Zde bylo zjištěno, že opravdu v oznamovatelem označeném bytě, zadržuje jeho nájemník ženu. Tu navíc vysvlékl takřka donaha. Žena zůstala jen v kalhotkách. Přikázal jí, ať si lehne na pohovku a sám se ve stejné místnosti usadil do křesla. Ženu, tak chtěl přimět k tomu, aby neopouštěla jeho byt. Žádného násilí se vůči ženě nedopustil. Ta byla tak vystrašená, že se nezmohla na žádný odpor. Strážci zákona zjistili, že agresorem je šestapadesátiletý muž a uvězněná, o šestnáct let mladší žena, je jeho bývalá přítelkyně. Na opakované výzvy muž nakonec byt otevřel . Již pouhým pohledem bylo jasné, že podezřelý je v podnapilém stavu a tuto hypotézu potvrdilo i odborné měření. Přístroj detekoval 1,7 promile alkoholu v dechu. Ke kurióznosti celého případu přispělo i to, že zamčená žena byla také podnapilá a naměřená hladina alkoholu byla 1,4 promile.
Prošetřením bylo zjištěno, že podezřelý muž chtěl pouze svou bývalou partnerku takto přimět, aby neopouštěla jeho byt.  V dané chvíli si neuvědomil, že se tak dopustil protiprávního jednání a bránil jí v užívání osobní svobody. Ve věci je proto vedeno zkrácené přípravné řízení pro přečin omezování osobní svobody, za který hrozí pachateli trest v odnětí svobody až na dvě léta.
 
nprap. Mgr. Vlastimil Starzyk
1. října 2012

vytisknout  e-mailem