Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukradly teplákovku, napadly pracovníka prodejny a ujely

ZLÍNSKO: Žádáme o pomoc při ztotožnění pachatelek.  

V sobotu 5. března v 16.20 hodin ukradly dvě ženy v prodejně sportovních potřeb ve Zlíně Malenovicích teplákovou soupravu. Když je zadržel pracovník prodejny, daly se s ním do potyčky a odmítly mu odcizené zboží vydat. Po chvíli ustoupily, tašku se zbožím pustily a odjely v modrém vozidle s olomouckou registrační značkou. Žádáme veřejnost o pomoc při ztotožnění obou pachatelek krádeže. Nemůžeme vyloučit, že ukradeného zboží uvízlo v jejich sítích víc.

Dvě ženy vešly do prodejny se sportovním zbožím, kde si vyhlédly několik kusů vystavených oděvů. Svým chováním a vzhledem upoutaly pozornost zaměstnanců prodejny, kteří si všimli, že při návratu z kabinky zvětšila objem kabelka jedné z nich a že nevrátily na věšák teplákovou soupravu, se kterou do kabinky odcházely. Proto je jeden ze zaměstnanců oslovil a chtěl se do kabelky podívat. Žena odmítla a začala se s ním o tašku přetahovat. Po chvíli jí začala pomáhat i druhá žena. Muže při přetahování o tašku kousaly do rukou a škrábaly na krku. Po chvíli zavazadlo pustily, nasedly do modrého vozu, v němž seděli dva muži, a společně s nimi odjely. V kabelce byla tepláková souprava v hodnotě téměř 1200 korun, kterou ženy ukradly.

Zlínští policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu krádež spáchaného ve spolupachatelství a trestného činu výtržnictví. Pokud dojde k odsouzení, hrozí oběma ženám trest odnětí svobody na dobu až dvou let. Žádáme všechny, kteří zlodějky na fotografii nebo záznamu poznají, aby zavolali na linku 158 nebo na telefonní číslo Obvodního oddělení ve Zlíně 974 666 666 nebo 974 666 651.

Tesco2.jpg

Tesco3.jpg

 

Tesco.jpg

16. března 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem