Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dušičkový víkend na silnicích

RYCHNOVSKO - Za volantem alkohol nebo drogy. 

Ani "dušičkový" víkend neodradil některé řidiče od jízdy pod vlivem návykové látky. Nezákonnou jízdu jim tentokrát předčasně ukončil "jen" policejní terčík.

V pátek deset minut před půlnocí zastavili policisté Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí řidiče vozu zn. Seat Ibiza.U devatenáctiletého mladíka, projíždějícího Albrechticemi nad Orlicí, provedli běžnou silniční kontrolu, při které u něj dechovou zkouškou naměřili 1,92 promile alkoholu v dechu. Na místě mu zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali. Mladík si vyslechl podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Policisté rychnovské Skupiny dopravních nehod šetřili nedělní ranní (03:00) havárii mezi Albrechticemi nad Orlicí a Týništěm nad Orlicí. Doposud neznámý řidič vozu zn. Ford Focus v mírné pravotočivé zatáčce přejel vlevo do protisměru a předkem narazil do ocelového zábradlí mostu. Poté se auto odrazilo na zábradlí na druhé straně mostu a pak odletělo nalevo  za most, kde zůstalo stát. Neznámý řidič  z místa havárie utekl. Škoda této události je vyčíslena na 80.000 korun.

Týž den v odpoledních hodinách (17:45) dopravní policisté vyjížděli do Orlických hor. Mezi obcemi Bystré a Bačetín jel řidič vozu zn. Toyota Starlet. Na rovném úseku přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím autem zn. Volkswagen Golf. Po nárazu záchranáři odvezli do nemocnice řidičku golfu s dítětem. Ke zranění dalších osob nedošlo. Dechová zkouška, kterou hlídka u čtyřicetiletého  řidiče toyoty na místě provedla, vykázala 2,13 promile alkoholu v dechu. Muž nyní čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Škoda této havárie byla vyčíslena na 60.000 korun.

V pátek ve 22:45 zastavila hlídka policistů Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí ve městě dvaatřicetiletého řidiče vozu zn. Chevrolet Spark. Dechovou zkouškou provedenou na místě u něj muži zákona naměřili 0,45 promile alkoholu v dechu. Další jízdu mu zakázali a zadrželi mu řidičský průkaz.

V sobotu v 01:28 zastavila hlídka rychnovských policistů v Solnici dvaatřicetiletého řidiče vozu zn. Peugeot Partner. Při běžné silniční kontrole u něj test na přítomnost návykových látek prokázal pozitivní hodnotu. Řidič po řádném poučení odmítl lékařské vyšetření. Další jízdu mu policisté zakázali a na místě s ním sepsali oznámení o přestupku.

Hlídka dopravních policistů zastavila v neděli po 14:00 ve Vamberku devětačtyřicetiletého řidiče motocyklu zn. Kawasaki. Na místě mu  naměřila 0,31 promile alkoholu v dechu. Motorkář se po řádném poučení mužů zákona podrobil v nemocnici lékařskému vyšetření spojenému s odběrem žilní krve. Hlídka motocyklistovi na místě zadržela řidičský průkaz a další jízdu zakázala.

Policisté Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí zastavili v neděli v 02:20 devatenáctiletého řidiče vozu zn. Škoda Felilcia Combi. Při běžné silniční kontrole v Borohrádku byl vyzván k testu na přítomnost návykových látek, který vykázal pozitivní hodnotu. Po řádném poučení mladík odmítl  lékařské vyšetření v nemocnici. Další jízdu mu policisté na místě zakázali a zadrželi mu řidičský průkaz.

por. Mgr. Alena Kacálková
2. listopadu 2015 

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

1.11. Albrechtice n. Orl. 

Detailní náhled

Rychnovsko

1.11. Albrechtice n. Orl. 

Detailní náhled

Rychnovsko

1.11. Albrechtice n. Orl. 

Detailní náhled

Rychnovsko

1.11. Bačetín 

Detailní náhled

Rychnovsko

1.11. Bačetín 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem