Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

A máme dalšího rekordmana!

KRAJ – Jen čtyři hodiny vydrželo prvenství. 

Naposledy jsme Vás informovali o překročení nevyšší povolené rychlosti, při kterém jel v úterý 7. dubna 2020  muž na dálnici D11 na 90km  ve směru na Hradec Králové, v úseku s maximální dovolenou rychlostí 80 km/h, rychlostí 154 km/h. O čtyři hodiny později ho však překonal jiný řidič, kterému policisté z dálničního oddělení Pravy naměřili 168 km/h.

Je zřejmé, že policisté i přes vyhlášený nouzový stav v zemi musí i nadále kontrolovat dodržování pravidel silničního provozu.

Řidiči za takové překročení rychlosti hrozí ve správním řízení pokuta ve výši 5 – 10 tisíc korun, zákaz řízení na 6 měsíců až 1 rok a 5 trestných bodů. 

Upozorňujeme řidiče i další účastníky silničního provozu, že policisté i v době vyhlášeného nouzového stavu dohlížejí ve vyšší míře na dodržování pravidel silničního provozu, tedy i na kontrolu nejvyšší povolené rychlosti, která bývá jednou z nejčastějších příčin tragických dopravních nehod. Policisté se budou na porušování pravidel silničního provozu zaměřovat na celém území Královéhradeckého kraje 24 hodin denně. 

por. Mgr. Lucie Konečná
9. 4. 2020, 16:00 hod

vytisknout  e-mailem