Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Načerno přespával v prázdném bytě matky

HRADECKO - Matka vzala zpět souhlas s trestním stíháním svého syna 


Více jak tříměsíční vyšetřování případu, kdy čtyřiadvacetiletý syn načerno přespával v neobydleném bytě vlastní matky byli nuceni v těchto dnech (19. února 2012) ukončit hradečtí policisté.

Matka, která nejprve dala souhlas s trestním stíháním svého syna se opětovně dostavila na policii, kde doplnila svoji výpověď, ve které vzala zpět souhlas s trestním stíháním svého syna. Matka se totiž rozhodla, že dá synovi ještě šanci. Policie proto musela případ podle trestního řádu odložit.

Matka se počátkem loňského (2011) listopadu obrátila na policisty s oznámením, ve kterém podezřívala svého syna z neoprávněného přespávání v jejím bytě v centru Hradce Králové.
Podle ženy tam syn přespával asi od října 2011. Syn totiž zcela ignoroval její výslovný a několikrát opakovaný zákaz vstupovat do bytu a v bytě i nadále nocoval. V bytě přespával i v průběhu vyšetřování. V období od října do prosince 2011 v bytě přenocoval asi desetkrát.
Syn nejprve z ulice rozbil okno vedoucí do jedné z místností a pak vlezl dovnitř. Při opouštění bytu si nechával okno pootevřené a nezajištěné. Matka prý dávala okno asi pětkrát opravit. Způsobenou škodu odhadla na 2.500 korun.

Podle matky v současné době nemá syn bydlení a žije v podstatě na ulici, i když je hlášený k trvalému pobytu na jiném místě v Hradci Králové. Matka syna doma prý nechce, neboť s ním má dlouhodobé neshody ohledne jeho chování vůči ní. Jeho chování je prý agresivní a nevyzpytatelné, neboť pravděpodobně užívá drogy.

V případě, že by matka dala souhlas s trestním stíháním svého syna, bylo by muži sděleno podezření ze spáchání přečinu neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání až dvouletým trestem odnětí svobody.

nprap. Anna Pešavová - 21. února 2012 (13:25)


 

vytisknout  e-mailem