Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jednatel společnosti neplatil daně

HRADECKO - Stíhá ho policie, dluží 390 tisíc korun, hrozí mu až tři roky  

Na Hradecku přibývá případů neodvádění daní a poplatků na sociální a zdravotní zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti.

Letos (od 1. ledna do 30. listopadu 2011) policisté zaznamenali již osm případů s celkovou hmotnou škodou přes jeden milión korun. Za stejné období loňského roku i za celý loňský rok (2010) policie vyšetřovala jeden případ se škodou 167 tisíc korun. V letošním roce se policistům podařilo objasnit téměř jednu třetinu případů.

Počátkem tohoto týdne (28. listopadu 2011) bylo sedmapadesátiletému muži z Hradce Králové doručeno usnesení o zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání přečinu neodvedení daně, pojistného na sociální zabezpečení a podobné povinné platby.
Obviněný jednatel hradecké společnosti je důvodně podezřelý, že za období od prvního ledna loňského roku (2010) do konce ledna letošního roku (2011) neplnil svou zákonnou povinnost a za zaměstnance firmy neodvedl daň z příjmu fyzických osob finančnímu úřadu, pojistné na sociální zabezpečení, zdravotní pojištění a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti, vše ve výši zhruba 390 tisíc korun.

Podle odborného vyjádření zpracovaného soudním znalcem byly ve firmě v průběhu jednotlivých měsíců (od 1. ledna 2010 do 31. ledna 2011) k dispozici finanční prostředky na úhradu hrubých mezd zaměstnanců a na povinné platby na sociální zabezpečení a zdravotní pojištění. 

Údajným důvodem  neplacení byla špatná ekonomická situace firmy.

V případě odsouzení muži hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Policejní komisař vyšetřuje podezřelého muže na svobodě. 

nprap. Anna Pešavová - 1. prosince 2011 (13:10)

vytisknout  e-mailem