Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pod legendou masáže nohou přišla seniorka o peníze a šperky

HRADECKO - Policie pátrá po trojici žen, která okradla s obtížemi se pohybující pětaosmdesátiletou vdovu  

Podvodníci na Královéhradecku vymysleli další trik jak okrást seniory.

Policisté pátrají po trojici žen, která v minulém týdnu okradla pětaosmdesátiletou důchodkyni v rodinném domku na Královéhradecku (Novobydžovsku). Do domku, ve kterém žena žije sama, se dostaly přes neuzamčené vchodové dveře a vstupní branku.

Ve čtvrtek 16. srpna 2012 kolem čtvrt na tři odpoledne důchodkyni ležící na gauči v obývajícím pokoji probudil něčí dotek na nohou. Po otevření očí si všimla, že u ní stojí nějaká neznámá žena. Zhruba padesátiletá podvodnice tvrdila, že jí jde namasírovat nohy. Důchodkyně omámena práškem na spaní, který si vzala krátce předtím než si šla lehnout, se nejprve domnívala, že je to někdo z pečovatelek, které za ní běžně docházejí.
Po chvíli si všimla, že za ženou stojí ještě další paní. Ta prý byla o hodně mladší. Mohlo jí být kolem třiceti let. Než si seniorka uvědomila, že ženy nejsou pečovatelkami, stačila jí mladší žena, která odešla do ložnice údajně pro nějakou mastičku na nohy, odcizit peníze a šperky. Důchodkyně křičela, aby odešly pryč. Po nějaké době se podvodnice sebraly a z domu odešly. Když ženy procházely kolem okna vedoucího do obývacího pokoje, všimla si, že s nimi z domu odchází ještě třetí žena.
Po jejich odchodu s obtížemi se pohybující důchodkyně zjistila, že jí ze šperkovnice chybí našetřených téměř 14 tisíc korun a zlatý řetízek s medailonkem s vyobrazením Ježíše Krista v celkové hodnotě asi 3.500 korun. Nakonec celou skutečnost oznámila na policii.

Podle poškozené mohlo být první podvodnici kolem 50 let, vysoká asi 160 centimetrů, střední postavy a tmavohnědých dlouhých vlasů. Mluvila dobře česky. Druhé podvodnici, která po celou dobu nepromluvila, mohlo být asi 30 let. Měla světle hnědé vlasy. Oblečeny byly do tmavých svetrů a pestrobarevných sukní. U třetí ženy si stačila pouze všimnout jejich odbarvených světlých vlasů.

Policisté případ prošetřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, pachatelkám v případě dopadení a prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Informace k pachatelkám mohou lidé oznámit na bezplatnou policejní linku 158.

Letos (2012) policie na Hradecku zaznamenala jedenáct případů okradených seniorů.

Čtěte také: Doporučující rady pro seniory 

nprap. Anna Pešavová - 21. srpna 2012 (13:35)

vytisknout  e-mailem