Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

V rozmezí dvou hodin dvě nehody na stejném místě

HRADECKO - Na silnici 1/11 do stejného domu narazila dvě auta  

Druhá nehoda - foto č. 3Jedno lehké zranění, čtyři poškozená vozidla a dvakrát poškozený stejný dům si včera ve středu 4. dubna 2012 odpoledne vyžádaly dvě dopravní nehody na silnici první třídy číslo 11 v katastru obce Lhota pod Libčany na Královéhradecku.
Nehody se staly v rozmezí dvou hodin na stejném místě. Přitom do stejného domu narazila dvě auta. Při první nehodě narazil do domu ford a o dvě hodiny později vůz BMW. Jeden z vozů měl neplatnou STK a navíc majitel neměl sjednané zákonné pojištění.

První nehoda se stala 4. dubna 2012 deset minut před půl čtvrtou odpoledne v katastru obce Lhota pod Libčany. Sedmačtyřicetiletý řidič (cizinec žijící na Pardubicku) osobního vozidla Ford Escort zřejmě nedal přednost v jízdě nákladnímu vozidlu značky Scania s návěsem Schmitz jedoucímu po hlavní silnici od Prahy, se kterým se v křižovatce střetl. Po nárazu bylo osobní vozidlo Ford odhozeno na zeď domu.
Technická závada nebyla zjištěna. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Spolujezdec (pětapadesátiletý cizinec) z osobního vozidla byl převezen sanitkou na vyšetření do královéhradecké fakultní nemocnice. Po vyšetření byl propuštěn domů. Ke zranění muže se nelze vyjádřit, jelikož nedal souhlas k vydání lékařské zprávy. Ke zranění ostatních účastníků dopravní nehody nedošlo.
Policisté zjistili, že osobní vozidlo nemá platnou STK a navíc není současným majitelem zákonně pojištěno.
Hmotná škoda na osobním automobilu činí 20 tisíc korun a na nákladním vozidle (řidič osmadvacetiletý cizinec) je škoda odhadnuta na 50 tisíc korun. Škoda na nemovitosti činí asi 5 tisíc korun.

Téhož dne zhruba o dvě hodiny později se stala na stejném místě druhá dopravní nehoda. Tentokrát skončila nehoda s lehkým zraněním a s vyšší škodou.
Ve středu 4. dubna 2012 krátce před půl šestou odpoledne v katastru obce Lhota pod Libčany jel jedenadvacetiletý řidič osobního vozidla značky BMW z Královéhradecka ve směru od Hradce Králové. Přitom při odbočování na křižovatce vlevo pravděpodobně přehlédl protijedoucí vozidlo Renault Clio. Následně došlo ke vzájemnému střetu obou vozidel. Nárazem byl vůz BMW odhozen na dům. Dvaapadesátiletý řidič vozidla Renault z Královéhradecka byl s lehkými zraněními převezen do královéhradecké fakultní nemocnice. Technická závada nezjištěna. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Škoda na každém z vozidel činí 50 tisíc korun. Způsobená škoda na nemovitosti je odhadnuta na 2 tisíce korun.
Dopravní nehody nadále vyšetřuje hradecká policie. 

nprap. Anna Pešavová - 5. dubna 2012 (13:30) 

Odkazy do noveho okna

Druhá nehoda - foto č. 1

Druhá nehoda - foto č. 1 

Detailní náhled

Druhá nehoda - foto č. 2

Druhá nehoda - foto č. 2 

Detailní náhled

Druhá nehoda - foto č. 3

Druhá nehoda - foto č. 3 

Detailní náhled

Královéhradecko

4.4. Lhota pod Libčany 

Detailní náhled

Královéhradecko

4.4. Lhota pod Libčany 

Detailní náhled

Královéhradecko

4.4. Lhota pod Libčany 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem