Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přes internet nabízel práci v cizině

HRADECKO - Teď muži za podvod hrozí až dvouleté vězení  

Hradečtí policisté včera v pondělí 26. března 2012 ve zkráceném přípravném řízení ukončili vyšetřování případu čtyřiatřicetiletého muže z Trutnovska, který je důvodně podezřelý, že prostřednictvím internetových stránek na inzertním portálu nabízel pracovní příležitost v cizině.

Přitom na portálu za pražskou společnost vystupoval pod smyšleným jménem. Inzerát, ve kterém nabízel montážní práce, a to konkrétně montování hal na portál podal zhruba v polovině letošního (2012) února. Na jeho nabídku montážních prací v Německu se ozvalo asi třicet zájemců. Na konci letošního (2012) února se pak postupně se dvěma zájemci setkal v restauracích na Královéhradecku, kde s nimi sepsal smlouvy a ještě od nich vybral zálohu na ubytování v celkové výši šest tisíc korun. Nakonec podvedení lidé celou skutečnost oznámili na policii.

Muž se policistům ke svému protiprávnímu jednání přiznal. Policistům uvedl, že k žádné práci v zahraniční nemělo nikdy dojít. Se žádným dalším zájemcem o práci se prý nesetkal. Navíc svého jednání litoval. Činil tak proto, že byl ve finanční tísni.

V případě prokázání viny hrozí podvodníkovi za přečin podvodu až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Anna Pešavová - 27. března 2012 (13:00)

vytisknout  e-mailem