Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Motorkář s 2,18 promile alkoholu se vydal na cestu do Berlína

HRADECKO - Cizinec před jízdou vypil osm piv, havaroval, vyvázl s lehkým zraněním  

Nehoda ve Vysoké nad Labem - foto č. 2S lehkými zraněními skončila včera ve čtvrtek 2. srpna 2012 kolem čtvrt na devět večer havárie motocyklu v katastru obce Vysoká nad Labem.

Podnapilý řidič na silnici třetí třídy zřejmě v levotočivé zatáčce nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem motocyklu. Se strojem najel na pravou krajnici a následně havaroval do silničního příkopu. Šestačtyřicetiletý motorkář (cizinec) jel naštěstí na motorce sám. Dechová zkouška ukázala 2,18 promile alkoholu v dechu. S lehkými zraněními byl převezen do královéhradecké fakultní nemocnice. Odběr krve nežádal a ani nebyl k němu vyzván. Muži zákona řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Muž skončil na pardubické protialkoholní záchytné stanici, kde byl umístěn k vystřízlivění.

Podle řidiče přijel do Hradce Králové v úterý 31. srpna 2012 navštívit příbuzné. U nich se také ubytoval. Ve čtvrtek 2. srpna 2012 kolem půl třetí odpoledne se vydal do nedaleké restaurace. Údajně zhruba do sedmé hodiny podvečer vypil osm půllitrů jedenáctistupňového piva. Po návratu z  restaurace k příbuzným ho napadlo, že pojede domů ( do Berlína).
Po havárii si vybavoval, že po ujetí asi pěti kilometrů vyjel s motocyklem do příkopu. Mohl jet asi 40 až 50 kilometrů v hodině. Na hlavě měl přilbu. Z bezvědomí se probral, zrovna když kolem procházel muž se ženou.

Muž naštěstí nikoho nezranil. Sám vyvázl s pohmožděnými zády a ramenem. Na motocyklu údajně jezdí již čtvrtým rokem a navíc přes pětadvacet let řídí osobní automobil. Do včerejšího dne neměl nikdy žádnou dopravní nehodu. Policistům nebyl schopen vysvětlit proč tak jednal. Prostě to nevěděl. Svého jednání litoval.

Svědci, kteří havárii motocyklu viděli, přispěchali ihned motorkáři na pomoc. Na místo havárie přivolali záchranku a policii.

Řidiči motocyklu bylo dnes 3. srpna 2012 sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitým trestem.  

Vzhledem k tomu, že policisté případ šetří ve zkráceném přípravném řízení, bude o jeho dalším osudu v brzké době rozhodovat soud. Případ nadále vyšetřují hradečtí policisté. 

Čtěte také: Zkrácené přípravné řízení (...,cizinci)

nprap. Anna Pešavová - 3. srpna 2012 (15:35)

Odkazy do noveho okna

Královéhradecko

3.8. Vysoká nad Labem 

Detailní náhled

Nehoda ve Vysoké nad Labem - foto č. 2

Nehoda ve Vysoké nad Labem - foto č. 2 

Detailní náhled

Nehoda ve Vysoké nad Labem - foto č. 3

Nehoda ve Vysoké nad Labem - foto č. 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem