Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž zpronevěřil pracovní stroje

HRADECKO - Zemědělské společnosti způsobil škodu přes sto tisíc korun, hrozí mu až pět let  

Hradečtí policisté včera v úterý 29. listopadu 2011 předali obvinění ze spáchání přečinu zpronevěry sedmatřicetiletému muži z Olomoucka.

Podezřelý měl jedné zemědělské společnosti sídlící na Královéhradecku zpronevěřit pracovní stroje. Muž bez zaměstnání zhruba na konci letošního října (26. října 2011) uzavřel s půjčovnou náležející zemědělské společnosti písemnou smlouvu o pronájmu travního traktoru a vibrační desky. Přitom se zavázal věci vrátit na začátku letošního listopadu (2. listopadu 2011), což však neučil ani přes opakované urgence ze strany pronajímatele.
Svým jednáním způsobil zemědělské společnosti za nevrácené stroje škodu za téměř 85 tisíc korun a za nezaplacení jejich pronájmu je škoda prozatím odhadnuta na 22 tisíc korun. Výše škody za pronájem techniky není konečná.

Muž se k činu přiznal, vyšetřování případu probíhá na svobodě. Podle muže pracovní stroje použil k umoření svého pětadvacetitisícového dluhu. Uvedeného protiprávního jednání se dopustil přesto, že byl za trestný čin zpronevěry v posledních třech letech odsouzen. V případě prokázání viny může soud podezřelého poslat na jeden až pět let do vězení.

nprap. Anna Pešavová - 30. listopadu 2011 (13:45)

 

vytisknout  e-mailem