Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Při výměně kola přišel o statisíce

HRADECKO - Zloděj okradl muže o peníze poté, co mu propíchl pneumatiku  

O firemních čtyři sta tisíc korun, které si krátce předtím vyzvedl v bance v centru Hradce Králové, přišel třiapadesátiletý muž.
Muž navštívil peněžní ústav ve středu 2. listopadu 2011 krátce po jedenácté hodině dopoledne. Zatím co si sumu vybíral, propíchl mu neznámý zloděj na parkovišti pneumatiku u firemního vozidla značky Toyota Yaris. Po chvíli jízdy řidič zaregistroval zhoršené jízdní vlastnosti vozidla. V ulici Ludovíta Štúra zastavil a zjistil, že má u levého předního kola propíchnutou pneumatiku. Mezitím co vyměňoval kolo, oslovil ho neznámý muž s nabídkou pomoci. Po výměně kola zjistil, že mu neznámý zloděj z vozidla odcizil kabelu s finanční hotovostí, kterou nechal v neuzamčeném voze za sedačkou řidiče. Kromě zavazadla s firemními 400 tisíci korunami přišel také o firemní mobilní telefon, vlastní doklady, brýle, letenku a peněženku s finanční hotovostí. Celková škoda je předběžně odhadnuta na 430 tisíc korun.
Podle oznamovatele bylo muži, který mu nabízel pomoc kolem 30 let. Měl delší vlasy sčesané dozadu do culíku. Oblečen byl do černé bundy.

Muž kolo vyměňoval v ulici Ludovíta Štúra v Hradci Králové mezi jedenáctou a půl dvanáctou hodinou dopoledne. Pokud by si někdo z občanů v místě výměny kola všiml podezřelé osoby, ať zatelefonuje na bezplatné tísňové číslo 158.

Varujeme občany před podobnými triky. Při návštěvách peněžních ústavů buďte maximálně opatrní.

Policisté případ prošetřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na jeden rok až pět let.

nprap. Anna Pešavová - 7. listopadu 2011 (13:30)

vytisknout  e-mailem