Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policistům pomohla všímavost občana

HRADECKO - Zloděje, který okradl spícího muže v centru města, chytili policisté na místě činu  

Spícího muže na lavičce v centru Hradce Králové v sobotu ráno okradl zloděj. Z povzdálí ho sledoval muž, který v té době prováděl ostrahu opodál stojící budovy. Při venkovní obchůzce si všiml muže spícího na lavičce. Viděl jak k němu přistoupil neznámý muž a začal na spícího muže sahat. Přitom na zloděje křičel, ať ho nechá být nebo zavolá policii. Zloděj však nereagoval. Nakonec občan zavolal policii.
Přivolaní policisté na místě chytili zloděje. Podle zloděje se v sobotu 12. května 2012 kolem páté ráno vracel ze baru domů. Posilněn asi pěti pivy, jedním panákem whisky a nějakou drogou si cestou všiml sedícího muže na lavičce. Neznámého muže vzal za rameno a opatrně zkoušel jestli se neprobudí. Muž nereagoval a dál tvrdě spal. Jelikož se neprobudil, rozhodl se, že mu prohledá kapsy. Přitom mu z kapsy u kalhot sebral mobilní telefon značky Sony Ericsson v ceně 1.500 korun, který chtěl později někde prodat. Pak přijeli policisté.
Muži zákona spícího muže probudili a zeptali se ho, zda-li telefon, který mu zloděj odcizil je jeho. Sdělil, že mobil je opravdu jeho.

Zloděj, který měl v dechu 1,12 promile alkoholu byl převezen na hradeckou protialkoholní záchytnou stanici, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Po vyšetření lékař rozhodl, že je muž schopen k umístění do policejní cely. Nakonec byl majiteli telefon vrácen zpět.

Dvaadvacetiletému muži z Hradce Králové, který se policistům ke krádeži plně doznal, bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání až dvouletým trestem odnětí svobody.

nprap. Anna Pešavová - 14. května 2012 (14:15)

vytisknout  e-mailem