Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

V chatce napadl družku

HRADECKO - Skončila na ošetření v nemocnici, nedala souhlas k trestnímu stíhání  

Na počátku týdne (16. ledna 2012) byli hradečtí policisté zhruba po měsíčním vyšetřování  nuceni odložit případ muže, který v loňském prosinci (2011) v chatce na Hradecku po předchozí hádce fyzicky napadl družku, se kterou žije ve společné domácnosti již třináct let. Přestože napadená čtyřiačtyřicetiletá žena z Hradecka skončila po útoku na ošetření v nemocnici, na policii využila svého práva a nedala souhlas k trestnímu stíhání svého o dva roky staršího druha. Za přečin úmyslné ublížení na zdraví by muži totiž hrozilo vězení na šest měsíců až tři léta.

Celý incident se odehrál 14. prosince 2011 krátce po jedenadvacáté hodině večer v obytné části chatky na Hradecku. Ten den v obývacím pokoji mezi nimi proběhla hádka. Následně druh napadl ženu i fyzicky. Družku chytil rukama za tričko a začal s ní cloumat. Přitom žena hlavou narážela o šatní skříň, židle a dřevěné zárubně dveří. Po jednom z nárazů na zárubeň dveří spadla na zem. Na zemi ženu druh chytil za vlasy a táhl ji do kuchyně. Pak v kuchyni mlátil její hlavou o zem, až upadla do bezvědomí.

Svým jednáním ženě druh způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v královéhradecké fakultní nemocnici. Podle odborného vyjádření lékaře družka utrpěla zhmoždění měkkých tkání a hrudníku. Mimo jiné utrpěla i psychické trauma. Na obvyklém způsobu života byla žena bez zaměstnání omezena minimálně na deset dní.

Muž z Prahy, v současné době žijící na Hradecku, se policistům k činu doznal. Svého jednání prý lituje. Podle muže měla vliv na jeho chování ztráta zaměstnání.

Na konci minulého týdne (13. ledna 2012) se na policii dostavila poškozená žena, která podle zákona využila svého práva a nedala souhlas k trestnímu stíhání svého druha. Policistům nezbylo nic jiného než případ ublížení na zdraví podle trestního řádu odložit.

nprap. Anna Pešavová - 17. ledna 2012 (12:45)

vytisknout  e-mailem