Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Brigádník si dobil kredit zadarmo

Hradecko - Na dvě telefonní čísla, hrozí mu až dva roky vězení  

Hradečtí policisté minulý týden (27. dubna 2012) ukončili ve zkráceném přípravném řízení vyšetřování případu s dobíjením kreditu, kterého se dopustil prodavač na benzinové čerpací stanici v Hradci Králové. Teď mu za krádež hrozí až dva roky vězení.

Jedenatřicetiletý muž zaměstnaný jako brigádník na jedné z čerpacích stanic v krajském městě mezi dvacátým a dvaadvacátým únorem letošního roku (2012) použil dobíjecí terminál pro vlastní dobití kreditu u svých dvou mobilních telefonů.
Podle muže 20. února 2012 v podvečerních hodinách nastoupil na noční směnu. S sebou si přinesl i svůj mobilní telefon. Poté si přes dobíjecí terminál dobil kredit v celkové částce deset tisíc korun. Celkem se přihlásil desetkrát než uvedenou výši kreditu dobil. Na další noční směnu (22. února 2012) si muž přinesl druhý mobilní telefon s jiným telefonním číslem. Tentokrát si kredit dobil šestkrát. Na druhém telefonu si dobil kredit v celkové částce 11.650 korun.
Na jeho protiprávní jednání přišel vedoucí čerpací stanice při kontrole faktur. Objevil tam totiž nesrovnalosti v součtech transakcí. Jelikož provoz na noční směně zajišťuje pouze jeden zaměstnanec a navíc k obsluze terminálu je zapotřebí přístupové heslo, nebylo složité viníka odhalit.

Policistům se muž k činu přiznal. Proč to provedl, nevěděl. Nedokázal si vysvětlit, co ho to napadlo. I když nad svým jednáním později přemýšlel, nedovedl to pochopit. Prý to byla příležitost jak si nějak pomoci v komunikaci s okolím. Oba kredity celkem rychle provolal a proesemeskoval. Posílal i premium SMS zprávy, které jsou i za devadesát korun. Poškozené společnosti slíbil, že uhradí způsobenou škodu v celkové výši 21.650 korun.

Muži z Hradce Králové bylo 25. dubna 2012 sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže. Dnes již bývalému brigádníkovi za jeho protiprávní jednání hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Anna Pešavová - 2. května 2012 (13:25)
 

vytisknout  e-mailem