Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Okradl manželčina zaměstnavatele

HRADECKO - Při návštěvě manželky na poště odcizil z trezoru peníze  

Policisté v druhé polovině letošního (2012) března ukončili vyšetřování případu krádeže peněz na poště. Z tohoto protiprávního jednání je důvodně podezřelý čtyřiačtyřicetiletý muž z Královéhradecka, který během letošní (2012) únorové návštěvy manželky na jejím pracovišti odcizil z trezoru peníze. V případě prokázání viny muži hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Podle muže v pondělí 20. února 2012 krátce před jednou hodinou odpoledne přijel navštívit manželku na poštu na Královéhradecku. Žena pracující jako poštovní zaměstnankyně na jedné z královéhradeckých poboček vpustila manžela dovnitř za přepážku.
Podle ženy si byla přitom vědoma, že manžel neměl za přepážkou co dělat a že svým jednáním porušuje předpisy. Podle muže mu manželka důvěřovala a za přepážku ho již v minulosti několikrát vpustila.
Ten den si muž sedl vedle váhy na balíky a četl noviny. Pak využil příležitosti, když se žena chystala k otevření pobočky pošty. Prý přitom nechala otevřený trezor, ze kterého odcizil obálku s penězi, kterou pak strčil do kapsy. Následně z pošty odjel pryč. Po chvíli s vozidlem zastavil, aby si spočítal kolik peněz vlastně odcizil. Peníze, které potřeboval na zaplacení svých dluhů, ještě téhož dne předal věřitelům. Následně manželce odeslal SMS, ve které se ke krádeži peněz přiznal.

Muž se na policii k činu přiznal a svého jednání litoval. Peníze potřeboval na zaplacení svých dluhů. S manželčiným zaměstnavatelem se chce prý domluvit na splátkách způsobené šestatřicetitisícové škody.

Vzhledem k tomu, že policisté případ šetřili ve zkráceném přípravném řízení, bude o jeho dalším osudu v brzké době rozhodovat soud. Muže, kterému bylo několik dní před ukončením případu sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže, může soud poslat až na dva roky do vězení. Policisté případ předali hradeckému státnímu zastupitelství.

nprap. Anna Pešavová - 2. dubna 2012 (13:40)
 

vytisknout  e-mailem