Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hledáme svědky tragické dopravní nehody, zejména řidiče náklaďáku

HRADECKO - Ten na chodce na silnici dálkovými světly upozornil řidiče v protisměru, který již střetu nestačil zabránit  

Tragická nehoda na Brněnské uliciHradečtí dopravní policisté žádají o pomoc svědky dopravní nehody, ke které došlo minulý čtvrtek časně ráno na Brněnské ulici poblíž Petrofu v Hradci Králové.

Řidiči osobního automobilu s přívěsem Škoda Octavia jedoucímu 29. března 2012 krátce před půl pátou ráno (04:25) v pravém jízdním pruhu po silnici první třídy číslo 35 směrem na Brno zřejmě vyběhl z levé strany před vozidlo chodec (cizinec v současné době žijící v Hradci Králové). Řidič vozidla již střetu s chodcem nestačil zabránit. Chodec (student) sražený přední částí vozidla spadl na silnici, kde zůstal nehybně ležet. Přivolaní záchranáři těžce zraněného chodce převezli do královéhradecké fakultní nemocnice. Ten na následky zranění v sobotu 31. března 2012 v nemocnici zemřel.
Devětatřicetiletý řidič osobního automobilu bydlící poblíž Prahy vyvázl bez zranění. Alkohol byl u řidiče vozidla vyloučen provedenou dechovou zkouškou. V nemocnici byla chodci odebrána krev na vyloučení přítomnosti alkoholu. Technická závada nebyla zjištěna. Hmotná škoda na vozidle činí 20 tisíc korun.

Policie hledá případné svědky události, zejména pak řidiče dvou nákladní vozidel, kteří v inkriminovanou dobu úsekem projížděli v opačném směru, a to od Brna na Hradec Králové. Přitom první řidič zřejmě bílého nákladního vozidla varoval problikáním dálkových světel protijedoucího řidiče osobního vozidla Škoda Octavia, který však již střetu s chodcem nedokázal zabránit.

Případní svědci se mohou přihlásit na bezplatnou linku tísňového volání 158 a dále pak na telefonním čísle 974 526 584 nebo 974 526 251.

nprap. Anna Pešavová - 3. dubna 2012 (14:05)

Odkazy do noveho okna

Tragická nehoda na Brněnské ulici

Tragická nehoda na Brněnské ulici 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem