Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zaměstnanci kradli naftu z lokomotiv

HRADECKO - Za přestupek proti majetku jim hrozí až patnáctitisícová pokuta  

Krádež motorové nafty z pracovních strojů nebo nákladních automobilů na parkovištích, ale také na stavbách patří na Hradecku mezi poměrně časté případy řešené policisty.
Novinkou na Hradecku je odčerpávání motorové nafty z nádrží lokomotiv. Letos (2011) na podzim policisté přijali hned dvě oznámení o páchání této protiprávní činnosti.
Prvního zloděje se policistům podařilo chytit na konci letošního
(2011) září (29.) krátce po činu. Ten den kolem půl sedmé v podvečer čtyřiapadesátiletý muž z Hradce Králové odcizil z lokomotivy odstavené na kolejišti hradeckého hlavního vlakového nádraží motorovou naftu. Zaměstnanec za pomocí ruční křídlové pumpy odčerpal naftu do přinesených plastových nádob. Jednalo se asi o 34 litrů nafty v ceně necelých dvanáct set korun. Chvíli po činu se policistům podařilo zloděje zadržet za vrátnicí objektu. Nakonec byla odcizená nafta vrácena zpět poškozené společnosti.

Téhož dne o chvíli později se policistům podařilo chytit druhého zaměstnance, který na stejném místě z lokomotivy odcizil motorovou naftu. Devětapadesátiletý strojvedoucí z Hradce Králové pětadvacet litrů pohonných hmot v hodnotě téměř devět set korun odčerpal do prázdných plastových lahví o obsahu od jednoho do dvou litrů. I v tomto případě byla odcizená nafta vrácena zpět poškozené společnosti.

Oba muži, kteří chtěli motorovou naftu použít pro vlastní potřebu, se ke krádeži pohonných hmot policistům doznali. V obou případech se muži dopustili přestupku proti majetku. V těchto dnech policisté přestupky oznámili na správní orgán hradeckého magistrátu města k projednání. Ve správním řízení hrozí za přestupek pokuta až patnáct tisíc korun.

nprap. Anna Pešavová - 10. listopadu 2011 (12:45)

vytisknout  e-mailem