Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež téměř dvěstěkilové sochy

Na Eliščině nábřeží v Hradci zmizela bronzová socha ležící ženy  

Bronzová socha - foto č. 1
Hradečtí policisté od devátého srpna letošního roku (2011) marně pátrají po odcizené bronzové soše „ležící ženy“ umístěné na betonovém podstavci poblíž hradeckého plaveckého areálu na Eliščině nábřeží.

Podle oznamovatele socha znázorňující ležící ženu v životní velikosti o hmotnosti 150 až 200 kilogramů byla pravděpodobně odcizena v noci na úterý 9. srpna 2011. Naposledy se socha na svém místě nacházela ještě v pondělí 8. srpna 2011 kolem půl dvanácté v noci. V úterý kolem půl šesté ráno, tam již nebyla. Způsobená škoda nebyla dosud vyčíslena. Měla by převyšovat částku pět tisíc korun. Přesná výše škody na městském majetku bude na policii dodatečně upřesněna.

Po pachateli a odcizené bronzové soše policisté pátrají. Také prověřují výkupny druhotných surovin, kam by ji zloděj mohl prodat. Za kilogram bronzu tam může dostat zhruba 80 korun.

Pokud by občané mohli poskytnout jakoukoliv informaci týkající se odcizení této bronzové sochy, nechť se obrátí na policejní bezplatnou telefonní linku 158.

Případ šetří policisté pro podezření z přečinu krádeže. Nový trestní zákoník pamatuje na takové jednání až dvouletým trestem odnětí svobody.

nprap. Anna Pešavová - 17. srpna 2011 (15:10)
foto Policie ČR
 

Odkazy do noveho okna

Bronzová socha - foto č. 1

Bronzová socha - foto č. 1 

Detailní náhled

Bronzová socha - foto č. 2

Bronzová socha - foto č. 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem