Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

V provozovně prováděl kontrolu falešný pracovník obchodní inspekce

HRADECKO - Za údajné pochybení požadoval pokutu, teď muži hrozí až dva roky vězení  

Hradečtí policisté minulý týden (10. srpna 2012) sdělili podezření osmadvacetiletému muži ze Svitavska ze spáchání přečinu přisvojení pravomoci úřadu. Ten je důvodně podezřelý, že v pátek 10. srpna 2012 kolem půl jedenácté dopoledne v provozovně s nehtovou kosmetikou v Hradce Králové jako falešný pracovník obchodní inspekce požadoval za údajné pochybení zaplacení pokuty v částce 1.500 korun.

Jako falešný pracovník obchodní inspekce v pátek 10. srpna 2012 dopoledne provedl kontrolu, kdy za zjištěné nedostatky a závady v provozovně požadoval od majitele provozovny uhrazení uložené pokuty. Údajně neměl majitel v provozovně a na toaletě dostatečně čisto. Kontrolor byl ale falešný. Jeho chování bylo podle majitele divné.

Když ho totiž majitel vyzval, aby ukázal průkaz obchodní inspekce, vytáhl peněženku a ukázal mu doklad totožnosti. Navíc protokol sepsal tužkou na obyčejný papír ze sešitu. Jelikož měl provozovatel pochybnosti o pravosti inspektora, nic mu nezaplatil a zavolal policii.

Podezřelý muž se domníval, že vymůže z provozovatele údajný dluh. Proto vymyslel, že ušije na majitele provozovny boudu s obchodní inspekcí. Neověřil si, zda ten, co mu údajně dluží peníze má něco společného s touto provozovnou. Podle podezřelého muže neměl vůbec žádné povědomí jakým způsobem jednají a vystupují pracovníci obchodní inspekce.

K jednání se na policii přiznal a svého jednání litoval. Za přečin přisvojení pravomoci úřadu může soud muže potrestat odnětím svobody až na dvě léta.

Majitelé provozoven by si měli uvědomit, čím se prokazuje a co kontroluje Česká obchodní inspekce (ČOI). Více: Česká obchodní inspekce

nprap. Anna Pešavová - 15. srpna 2012 (14:30)

 

vytisknout  e-mailem